Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Η τεχνητή νοημοσύνη «πρέπει να σέβεται το κράτος και τις σοσιαλιστικές αξίες»

Κίνα: Η τεχνητή νοημοσύνη «πρέπει να σέβεται το κράτος και τις σοσιαλιστικές αξίες»

Η Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου εισαγάγει αυστηρούς κανόνες καθώς ο πυρετός της τεχνητής νοημοσύνης επεκτείνεται στην Κίνα.

Την ώρα που μια πληθώρα κινεζικών εταιρειών αναπτύσσει συστήματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, το Πεκίνο προειδοποιεί ότι θα υποβάλλει τους αλγορίθμους σε προληπτική λογοκρισία για να βεβαιωθεί ότι σέβονται τις «σοσιαλιστικές αξίες» και την κρατική εξουσία.

«Προτού παρασχεθούν υπηρεσίες στο κοινό με προϊόντα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει να προηγείται επιθεώρηση ασφαλείας από τις ρυθμιστικές αρχές του Διαδικτύου» αναφέρει σχέδιο κανονισμού που παρουσίασε η Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου.

Ο όρος γενετική τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται σε αλγορίθμους που εκπαιδεύονται με μεγάλους όγκους δεδομένων για να δίνουν γραπτές απαντήσεις ή να δημιουργούν νέες εικόνες.

Τα περιεχόμενο που παράγεται από τέτοια συστήματα πρέπει «να αντανακλά τις θεμελιώδεις σοσιαλιστικές αξίες» και να μην περιέχει αναφορές σε «ανατροπή της κρατικής εξουσίας».

Απαγορεύεται επίσης η «τρομοκρατική ή εξτρεμιστική προπαγάνδα», το «φυλετικό μίσος» ή «άλλο περιεχόμενο που μπορεί να διαταράξουν την οικονομική και κοινωνική τάξη».

Η Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου έθεσε σε δημόσιο διάλογο το σχέδιο κανονισμού, το οποίο όμως πιθανότατα θα εφαρμοστεί ως έχει στο άκρως συγκεντρωτικό κινεζικό πολιτικό σύστημα.

Το κείμενο παρουσιάζεται την ώρα που πολυαριθμες κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας όπως οι Baidu, Alibaba, JD.com, Netease και ByteDance εργάζονται στην τελειοποίηση των δικών τους chatbot, ελπίζοντας να μιμηθούν την επιτυχία του αμερικανικού ChatGPT.

Η Κίνα έχει ανακοινώσει φιλόδοξο σχέδιο να γίνει μέχρι το 2030 παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης,

Το γραφείο συμβούλων McKinsey εκτιμά μάλιστα πως μέχρι τότε η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να συνεισφέρει χρόνο έως και 600 δισεκατομμύρια δολάρια στο κινεζικό ΑΕΠ κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024