Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θρήνος ραββίνου για τη δολοφονία των δυο παιδιών του σε πυροβολισμούς στο Ισραήλ

Θρήνος ραββίνου για τη δολοφονία των δυο παιδιών του σε πυροβολισμούς στο Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε τα συλλυπητήριά του

Τις σορούς των δύο νεκρών θυγατέρων του αγκάλιασε ο συντετριμμένος Βρετανο-ισραηλινός ραββίνος Leo Dee στην κηδεία τους σήμερα Κυριακή, οι οποίες σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Όπως αναφέρει το BBC, η Maia και η Rina Dee, 20 και 15 ετών, σκοτώθηκαν την Παρασκευή 7 Απριλίου όταν ύποπτοι Παλαιστίνιοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους μέσα στο αυτοκίνητό τους στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Η μητέρα τους, Λία, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση. Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω αυξανόμενων ισραηλινο-παλαιστινιακών εντάσεων και βίας.

Πολλοί στην κηδεία ήταν έφηβοι, μερικοί από το σχολείο στο οποίο πήγαινε η Ρίνα. Τα πτώματα βγήκαν έξω, το ένα καλυμμένο με μαύρο ύφασμα, το άλλο με μπλε έχοντας κεντημένα πάνω τους το αστέρι του Δαβίδ, σε χρυσό και ασήμι.

Τους αγκάλιασε ο πατέρας τους, ο ραβίνος Leo Dee, με καταγωγή από το Radlett του Ηνωμένου Βασιλείου και στη συνέχεια κάθισε πίσω, συγκλονισμένος από τον χαμό των παιδιών του και κρατώντας τα υπόλοιπα τρία παιδιά του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση, έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια με ένα tweet που κατονόμαζε τις αδελφές το Σάββατο. Ο επικεφαλής ραβίνος του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Ephraim Mirvis, δήλωσε ότι «καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει το μεγάλο σοκ και τη θλίψη μας για τα συγκλονιστικά νέα».

Μετά τον πυροβολισμό των δύο αδελφών, ο επίτροπος της ισραηλινής αστυνομίας Kobi Shabtai κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς που έχουν άδεια οπλοφορίας να αρχίσουν να φέρουν τα όπλα τους. Επίσης, την Παρασκευή, ένας Ιταλός τουρίστας σκοτώθηκε και άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρεις Βρετανοί, σε μια ύποπτη επίθεση με αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: BBC

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024