Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να μην παραιτηθούν! Να τους «αποκεφαλίσει» η UEFA... χθες!

Να μην παραιτηθούν! Να τους «αποκεφαλίσει» η UEFA… χθες!

Το φιάσκο των… «μεθυσμένων»

Mε αυτή την ΕΠΟ, τον παριστάνοντα τον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο και τον -ξεκάθαρα- μπροστινό του Μάνταλου, Στηβ Μπένετ, υπάρχει πάντα και πιο κάτω. Οι παραιτήσεις τους, που ζητούν τόσο καιρό οι νοήμονες, δεν λύνουν το πρόβλημα. Εδώ χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα.

Μοναδική λύση είναι ο άμεσος «αποκεφαλισμός» όλων από FIFA/UEFA, μια νέα διοικούσα επιτροπή από ξένους και ένα καινούργιο ποδοσφαιρικό μνημόνιο. Από ανθρώπους που εκτελούν εν ψυχρώ το ποδόσφαιρο, μην περιμένετε αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Κάνουν τα πάντα ανερυθρίαστα.

Η υπόθεση της ομάδας των Πολωνών διαιτητών που ήρθαν στην χώρα μας για να σφυρίξουν την σημαντική αναμέτρηση ΑΕΚ – Άρης, αποδεικνύει περίτρανα ότι όλοι αυτοί (και κάποιοι που δεν φαίνονται) είναι όχι μόνο ακατάλληλοι, αλλά κυρίως επικίνδυνοι. Η μέθη της ομάδας Ρατσκόφσκι, που επικαλέστηκαν και διέρρευσαν στα media με αστρονομική ταχύτητα, η -σε χρόνο dt- αντικατάσταση τους από την -σαν έτοιμη από καιρό- ομάδα Διαμαντόπουλου και η μετέπειτα κατηγορηματική διάψευση όλων των γεγονότων (που ουδείς μπήκε στον κόπο να διασταυρώσει και να πιστοποιήσει) από τους δήθεν… μεθυσμένους, αποδεικνύουν ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες πρέπει να δράσουν όχι απλώς γρήγορα, αλλά… χθες.

Όλο αυτό το σενάριο ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Κατά τα άλλα… κάποιοι εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς του ποδοσφαίρου που θεωρούν λογικό να μην φέρνουν εξ αρχής τους ελίτ διαιτητές όπως έχει ζητήσει η Super League, παρά να εμπιστεύονται όλους αυτούς που μπορούν εύκολα να πέσουν θύματα τέτοιων… ψεμάτων. Και λέμε ψέματα, γιατί οι ισχυρισμοί και οι καταγγελίες περί μέθης και βίας ουδέποτε αποδείχθηκαν.

Είδατε κανένα αλκοτέστ; Ο Ρατσκόφσκι μάλιστα λέει ότι ζήτησε να πάει στο τμήμα, αλλά ο αξιωματούχος της ΕΠΟ που πήγε να τον παραλάβει τον συμβούλευσε να μην το κάνει, για να μην περάσει τη νύχτα εκεί, αφού είχε ένα δύσκολο ματς την επόμενη ημέρα. Μάλιστα! Η ξαφνική ιστορία με τον ωραίο τίτλο (ιστορία που και αληθινή να ήταν, θα εξέθετε ανεπανόρθωτα για ακόμα μια φορά την ΕΠΟ, τον Μπαλτάκο, τον Μπένετ και όσους επί της ουσίας διοικούν) έχει κενά! Πολλά κενά!

Όπως τεράστια απορία προκαλεί και η ευκολία με την οποία ο Άρης συναίνεσε σε αυτή την αλλαγή, υιοθετώντας «αμάσητα» όσα τεχνηέντως διοχετεύθηκαν. Η άλλες φορές λαλίστατη ΠΑΕ, τώρα κράτησε στάση πλήρους ουδετερότητας. Δεν αντέδρασε καν στην ανακοίνωση της ΕΠΟ που ενημέρωνε ότι και εκείνη έστειλε επιστολή μαζί με την ΑΕΚ, ζητώντας αντικατάσταση των… «μεθυσμένων». Βγάζετε καμία άκρη;

Πρώτα οι διαιτητές πρώτης κατηγορίας, μετά τα ψέματα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ελίτ διαιτητές, μετά χίλιες δυο αιτιάσεις για την άθλια πρώτη επιλογή στο ντέρμπι τίτλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και η ξαφνική διαθεσιμότητα του Ντελ Θέρο Γκράντε, μετά τον «τραυματισμό» του Κροάτη.

Η έδρα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας που ανακοινώθηκε, χωρίς ουδείς να έχει ρωτήσει τις Κυπριακές αρχές, παρά μόνο την ΚΟΠ. Σήμερα, το φιάσκο των «μεθυσμένων» που τελικώς ήταν νηφάλιοι. Τουλάχιστον όσο νηφάλιοι είναι και εκείνοι που απεργάζονται όλες αυτές τις απίθανες μεθοδεύσεις στο κατά τα’ άλλα κορυφαίο και πιο συναρπαστικό (με τις πιο ωμές εκτροπές) πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Όλοι αυτοί δεν είναι να μένουν ούτε μια ώρα παραπάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στις ζούγκλες, κύριοι!  Είστε πλήρως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της οργής του κόσμου!

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024