Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση βουλευτή από τα ψηφοδέλτια

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση βουλευτή από τα ψηφοδέλτια

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023, η Ειρήνη Αγαθοπούλου έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

Την παραίτησή της από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023, μόλις λίγες ώρες αφότου αυτά ανακοινώθηκαν ανακοίνωσε η βουλευτής Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία συνεδριάζει.

Σύμφωνα με πηγές η βουλευτής Κιλκίς είχε προειδοποιήσει πως αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς συγκεκριμένος υποψήφιος εκείνη θα αποχωρούσε.

Ο λόγος για τον Παύλο Τονακίδη, αν και στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή δεν τον κατονόμασε, για τον οποίο η κυρία Αγαθοπούλου έχει αφήσει αιχμές για ζητήματα διαφθοράς και εμπλοκής του στο τοπικό σύστημα διαπλοκής.

Αρκετά στελέχη του κόμματος κάλεσαν την κυρία Αγαθοπούλου να ξανασκεφτεί την επιλογή και να συμμετάσχει τελικά στα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, αλλά η ίδια εμφανίστηκε ανένδοτη.

Ψηφίστηκαν τα ψηφοδέλτια

Τα ψηφοδέλτια του κόμματος τελικά ψηφίστηκαν, χωρίς κατά, αλλά με 22 λευκά, τα οποία φέρεται να εξέφρασαν κυρίως τη διαφωνία σχετικά με την εξέλιξη στο Κιλκίς.

Σημειώνεται ότι οι λίστες των υποψηφίων παρουσιάστηκαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τεθούν στην κρίση των ανωτάτων μελών του οργάνου του κόμματος.

Δεύτερη αποχώρηση

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι η δεύτερη βουλευτής του κόμματος που αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια, καθώς είχε προηγηθεί η Παναγιώτα Βράντζα, που παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Καρδίτσας.

Όπως είχε δηλώσει η Παναγιώτα Βράντζα «Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις επερχόμενες εκλογές, θα ήθελα, αφού ευχαριστήσω το κόμμα μου για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, να δηλώσω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου».

Εξηγώντας την απόφασή της η κυρία Βράντζα ανέφερε: «Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή σε σχήματα και σώματα ως αυτοσκοπό. Αντίθετα, αυτή θα πρέπει να υπηρετεί συγκεκριμένους στόχους και να συνάδει με ξεκάθαρες ιδεολογίες, πολιτικές και πρακτικές προς όφελος της κοινωνίας. Εκτιμώ ότι στην παρούσα συγκυρία, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο δεν υπηρετεί τους σκοπούς αυτούς».

Και κατέληξε: «Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργός πολίτης, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για την απαλλαγή της χώρας από τη χειρότερη κυβέρνηση για το λαό από τη μεταπολίτευση και μετά, συντασσόμενη με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα προς το σκοπό αυτό».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024