Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ανακοίνωσε ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς στο Δήμο Αθηναίων

Τσίπρας: Ανακοίνωσε ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς στο Δήμο Αθηναίων

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστική ρητορεία

«Πάμε καλά. Το όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετουσιώνεται σε ναι στην αλλαγή, στην προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, στο αίτημα για δικαιοσύνη παντού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στήριξη στο Νίκο Παππά για το δήμο Αθηναίων

Ο κ. Τσίπρας,  ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, τη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπο του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων.

«Στον Δήμο της Αθήνας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την υποστήριξή μας σε μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει να συγκροτηθεί ένα πλατύτερο μέτωπο συσπείρωσης για την αλλαγή στο Δήμο», ανέφερε αρχικά ο Α. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι «ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Μας κούρασε όλους».

«Η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναικού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππά να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», ανέφερε επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα θα ενθαρρύνουμε και θα συμβάλουμε να γίνει πράξη μια τέτοια εξέλιξη με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε το τρίποντο της αλλαγής στο Δήμο της Αθήνας».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε παράλληλα, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, στον Γιώργο Γαβρίλη για το δήμο Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή για το δήμο της Πάτρας,  στον Ανδρέα Παχατουρίδη για το δήμο Περιστερίου. 

Επιπλέον στη Λάρισα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Απόστολο Καλογιάννη και στο Αγρίνιο τον Δημήτρη Τραπεζιώτη.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη ψηφοδελτίων νίκης και πλατιάς προοδευτικής συνεργασίας, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη σε κάθε περίπτωση τα τοπικά χαρακτηριστικά», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστική ρητορεία, «που δεν έχει άλλο σκοπό παρά να κρύβει τα προβλήματα, τους υπεύθυνους και τις λύσεις» και για «ξεπατικωμένη προπαγάνδα» από τις πρακτικές Τραμπ που αποσκοπεί στο «να θολώσει τα νερά και να διαδώσει την άποψη ότι όλοι είμαστε ίδιοι, οδηγώντας στην αποχή, κυρίως τους νέους».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και ειδικά με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε καθόλου ίδιοι. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μπούμε στην αρένα της τοξικότητας και του διχασμού που επιδιώκει η ΝΔ. Θα τους ταράξουμε στην πραγματικότητα και στην αλήθεια, για να παραφράσω τη γνωστή ρήση του αξέχαστου Ηλία Ηλιού», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αιχμές σε ΠΑΣΟΚ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ «αδιαμφισβήτητος νικητής» από την κάλπη της 21ης Μαΐου,  ώστε να γίνει πράξη η αλλαγή.

«Με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων μετά τις εκλογές με απλή αναλογική. Τις μόνες εκλογές που βρίσκονται μπροστά μας, ό,τι κι αν λέει ο κ. Μητσοτάκης. Χωρίς τις περιπέτειες της αλυσίδας εκλογικών αναμετρήσεων που προτείνει κι επιδιώκει η ΝΔ και με μια κυβέρνηση μακράς πνοής».

Ο ίδιος άφησε ξανά αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας «ποια ηγεσία, ποιου δημοκρατικού κόμματος θα αποφασίσει να αγνοήσει τη θέληση για πολιτική αλλαγή και να επωμιστεί το κόστος για τη χώρα και την ίδια μιας σειράς εκλογικών αναμετρήσεων που επιδιώκει η ΝΔ».

Για τα Τέμπη και το πολιτικό σύστημα

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, υποστηρίζοντας πως άλλαξε τον τρόπο που η ελληνική κοινωνία στέκεται απέναντι στο πολιτικό σύστημα: «Η εύκολη προπαγάνδα δεν είναι πια εύπεπτη. Όλο το καθεστωτικό κυβερνητικό αφήγημα πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Το δήθεν επιτελικό κράτος που αποδείχτηκε κράτος διαλυμένο. Οι δήθεν άριστοι που αποδείχτηκαν άχρηστοι. Οι δήθεν εκσυγχρονιστές που αποδείχτηκαν αναχρονιστές. Μας βύθισαν στις πιο παλιές εποχές του κομματισμού, της οικογενειοκρατίας, της ευνοιοκρατίας και της αναξιοκρατίας. Και, κυρίως, ανέδειξαν πόσο ψεύτικος είναι όλος αυτός ο μηχανισμός της πανίσχυρης προπαγάνδας. Πόσο στημένος και υποκριτής είναι ο αρχιεπιτελαρχης του επιτελικού κράτους. Που δήθεν τίποτα δεν ήξερε. Και δεν έχει ευθύνη για τίποτα. Όλοι οι άλλοι ευθύνονται εκτός από τον ίδιο. Κι έτσι νομίζω ότι σήμερα αυτό που είναι διάχυτο ως αίσθηση στην ελληνική κοινωνία είναι ένα φτάνει πια με τη προπαγάνδα και την υποκρισία. Ως εδώ».

Πόλεμος με τα συμφέροντα

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «τα μεγάλα συμφέροντα που το σημερινό καθεστώς είναι ιδιοκτησία τους και τμήματα στην κορυφή της κρατικής πυραμίδας, που διαπλέκονται μαζί τους» και πρόσθεσε:

«Έχουμε απέναντι όλο το σύστημα νομής, διαπλοκής, συμφερόντων, αισχροκέρδειας και διαφθοράς που φράζει τους πόρους της κοινωνίας και της χώρας. Είμαστε σήμερα οι μόνοι που μπορούμε να ηγηθούμε σε μια τέτοια προσπάθεια αλλαγής».

«Βγείτε από τα γραφεία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τα μέλη του κόμματος να βγουν από τα γραφεία και την κλεισούρα, και «να βρεθούμε όλοι εκεί που δένεται ο καρπός της αλλαγής και της προοδευτικής κυβέρνησης, στην κοινωνία. Να ακούσουμε το κόσμο. Να πείσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα η διέξοδος».

Παράλληλα ζήτησε την οικονομική στήριξη των πολιτών: «Η καμπάνια μας θα χρηματοδοτηθεί από τους φίλους και υποστηρικτές μας κι όχι από κρυφούς χορηγούς», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024