Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: «Περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας» γύρω από την Ταϊβάν - Κλιμακώνεται η ένταση

Κίνα: «Περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας» γύρω από την Ταϊβάν – Κλιμακώνεται η ένταση

Αντιδρώντας στη συνάντηση του προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ με την πρόεδρο της Ταϊβάν, η Κίνα ανακοίνωσε την έναρξη περιπολιών και ασκήσεων «πολεμικής ετοιμότητας» γύρω από τη νήσο.

Την επομένη της επιστροφής της προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν από τις ΗΠΑ, οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν σήμερα τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί (στη φωτογραφία του Reuters/Ann Wang, επάνω, πολεμικό πλοίο της Ταϊβάν στο λιμάνι Κεελούνγκ).

«Περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας»

Η Κίνα θα διεξάγει «περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας» και ασκήσεις γύρω από τον Πορθμό της Ταϊβάν, καθώς και βόρεια, νότια και ανατολικά της Ταϊβάν «όπως έχει προγραμματιστεί», αναφέρει ανακοίνωση.

Ο Σι Γι, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του ανατολικού τομέα, δήλωσε ότι τα γυμνάσια αποτελούν «αυστηρή προειδοποίηση» για τη συμπαιγνία μεταξύ αποσχιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν την «ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν» και ξένων κέντρων, με φόντο τις προκλητικές ενέργειές τους.

Η Τσάι συναντήθηκε την Τετάρτη στο Λος Αντζελες με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, εξοργίζοντας το Πεκίνο που θεωρεί την Ταϊβάν κινεζική επαρχία, η οποία προορίζεται να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και δια της βίας εάν κριθεί απαραίτητο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Αποφασιστική» απάντηση»

«Αντιδρώντας στις σοβαρά λαθεμένες πράξεις συνέργειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ταϊβάν, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να προασπίσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της», είχε ανακοινώσει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την επίμαχη συνάντηση στις ΗΠΑ.

Και η κινεζική διπλωματία αξίωσε η Ουάσιγκτον να «πάψει ν’ ακολουθεί αυτόν τον λαθεμένο και επικίνδυνο δρόμο».

Τον Αύγουστο του 2022, ύστερα από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι (της προκατόχου του Μακάρθι) στην Ταϊβάν, η Κίνα διεξήγαγε πολυήμερα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024