Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλόγριες υπέρ των τρανς και non-binary ατόμων - «Ο Θεός τα αγαπάει»

Καλόγριες υπέρ των τρανς και non-binary ατόμων – «Ο Θεός τα αγαπάει»

Τα τρανς άτομα σε όλο το έθνος «υπόκεινται σε βλάβη και διαγραφή» λόγω της νομοθεσίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, αναφέρει η επιστολή.

Ομάδα θρησκευτικών οργανώσεων με επικεφαλής καθολικές καλόγριες δημοσίευσε μια επιστολή την Παρασκευή εκφράζοντας την υποστήριξη στα τρανς, non binary άτομα, δηλώνοντας ότι «αγαπημένα και αγαπητά πρόσωπα από τον Θεό».

«Ως μέλη του σώματος του Χριστού, δεν μπορούμε να είμαστε ολοκληρωμένες χωρίς την πλήρη συμπερίληψη τρανς, non-binary ατόμων», αναφέρει η επιστολή. «Τιμούμε την 31η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Ορατότητας, ως μια στιγμή για να γιορτάσουμε, να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε τους ανθρώπους που προσδιορίζονται ως τρανς,non-binary και gender-expansive άτομα».

Διάφορες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδίας των Αδελφών του St. Joseph, των Sisters of Providence of St. Mary-of-theWoods, της Indiana, του γραφείου Sisters of Charity of Leavenworth JPIC και άλλων οργανώσεων σε 18 πολιτείες και εκπροσωπώντας χιλιάδες θρησκευόμενα άτομα, βοήθησαν στην προετοιμασία της επιστολής.

Οι διακρίσεις και η ρητορική μίσους

Η επιστολή προσέθεσε, επίσης, ότι τα τρανς άτομα σε όλο το έθνος «υπόκεινται σε βλάβη και διαγραφή» λόγω της νομοθεσίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, των κοινωνικών και καθημερινών διακρίσεων και της «επιβλαβούς ρητορικής από ορισμένα χριστιανικά ιδρύματα και τους ηγέτες τους, συμπεριλαμβανομένης της Καθολικής Εκκλησίας».

Η επιβλαβής ρητορική στην οποία αναφέρονται οι καλόγριες πιθανότατα περιλαμβάνει τη δογματική δήλωση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από μια επιτροπή των Συνεδρίων των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ, η οποία καλεί τις καθολικές ομάδες υγειονομικής περίθαλψης να μην πραγματοποιούν διάφορες ιατρικές διαδικασίες επιβεβαίωσης φύλου για τρανς ασθενείς, επειδή ισχυρίζονται ότι αν το κάνουν τότε δεν θα σεβαστούν «την εγγενή ενότητα σώματος και ψυχής».

Η επιστολή έρχεται επίσης, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκαθάρισε τη στάση του για την ομοφυλοφιλία. Ο Πάπας είπε ότι αν και δεν πιστεύει ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι «έγκλημα», εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι «αμαρτία», επειδή κάθε σεξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου είναι αμαρτία. Η Καθολική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομοφύλων.

Η δήλωση των καλόγριων όχι μόνο ζητά αποδοχή και υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, αλλά και άλλων περιθωριοποιημένων κοινοτήτων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024