Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο σόου της Ακσενέρ κατά του Ερντογάν - «Καταψηφίστε την αδελφή ψυχή του Κιμ Γιονγκ Ουν»

Νέο σόου της Ακσενέρ κατά του Ερντογάν – «Καταψηφίστε την αδελφή ψυχή του Κιμ Γιονγκ Ουν»

«Φουντώνει» η κόντρα ανάμεσα στη «λύκαινα» και στον Τούρκο πρόεδρο.

Στα ύψη έχει ανέβει το προεκλογικό θερμόμετρο στην Τουρκία, καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 14ης Μαΐου οξύνεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του «Καλού Κόμματος» (İYİ Parti).

Η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ μιλώντας σε κομματικά στελέχη επιτέθηκε εκ νέου στον Ερντογάν και τον αποκάλεσε ουσιαστικά δικτάτορα καθώς τον συνέκρινε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Έχετε να κάνετε μία αποφασιστικής σημασίας επιλογή. Θα κληθείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην… αδερφή ψυχή του Κιμ Γιονγκ και στον υποψήφιο της Συμμαχίας μας. Θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε μια Τουρκία που μιμείται τη Βόρεια Κορέα και μια Τουρκία που απολαμβάνει δημοκρατία στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Θα κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν τα βήματα του Κιμ Γιονγκ και σε αυτούς που ακολουθούν την κατεύθυνση του Ατατούρκ», είπε η Μεράλ Ακσενέρ.

Το σόου με τις σφαίρες στο Κοινοβούλιο

Σε σόου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας η «λύκαινα» παρουσίασε από το βήμα κάποιες σφαίρες, τις οποίες έβαλε πάνω στο πόντιουμ εκφράζοντας την οργή της για τις απειλές Ερντογάν και την επίθεση στα γραφεία.

«Οι σφαίρες δεν θα μας σταματήσουν» είπε η Ακσενέρ και συμπλήρωσε: «Αφού έχουμε ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, τώρα θα μας σταματήσει αυτή η σφαίρα; Από σπίθα θα γίνεται φωτιά! Το υπόσχεστε;».

«Ναι το υποσχόμαστε!».

«Θα αντισταθείτε σε όλες τις απειλές και τις συκοφαντίες. Το υπόσχεστε;».

«Ναι το υποσχόμαστε!».

«Θα αντιμετωπίσετε όλες τις σφαίρες. Όλα αυτά… Όλα αυτά… Θα τα αντιμετωπίσετε… Όλα αυτά… Θα τα αντιμετωπίσετε και θα γίνεται «ο Ήλιος» για τον λαό μας. Το υπόσχεστε; Το πρωί της 15ης Μαΐου θα κάνουμε να χαμογελάσουν όλα τα πρόσωπα».

Το αφήγημα του Ερντογάν για την επίθεση στο γραφείο του Καλού κόμματος

Η κυβέρνηση αποδίδει τους πυροβολισμούς σε έναν φύλακα ενός εργοταξίου που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ και ο οποίος κυνηγούσε κλέφτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, «Οι άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας που έφτασαν στα γραφεία της Προεδρίας του Καλού Κόμματος (İYİ Parti), ανέφεραν ότι πυροβολισμοί χτυπήσαν το κτίριο περίπου στις 11:00. Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έδειξαν ότι χτυπήθηκε το κτίριο της Προεδρίας και το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση διαπιστώθηκε ότι «η προέλευση των πυροβολισμών ήταν η απέναντι οικοδομή. Ο φύλακας της οικοδομής υποστήριξε πως έριξε 7-8 σφαίρες με το όπλο για το οποίο είχε νόμιμη άδεια και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε το όπλο και τα φυσίγγια. Όπως υποστήριξε τρεις ύποπτοι προσπάθησαν να κλέψουν και έφυγαν από το σημείο. Οι δύο σεκιουριτι των γραφείων του Καλού Κόμματος υποστήριξαν πως «δεν άκουσαν πυροβολισμό». Η έρευνα για το συμβάν συνεχίζεται».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024