Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακσενέρ - Ερντογάν: Αγριεύει η κόντρα μεταξύ τους

Ακσενέρ – Ερντογάν: Αγριεύει η κόντρα μεταξύ τους

Μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ, η κόντρα με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει να αγριεύει.

Πολύ τεταμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ της Μεράλ Ακσενέρ και Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του Καλού Κόμματος. Αν και σύσσωμος, ο πολιτικός κόσμος της τουρκικής αντιπολίτευσης έχει καταδικάσει το γεγονός, το ΑΚΡ δεν έχει εκδόσει σχετική ανακοίνωση.

Ήδη η Μεράλ Ακσενέρ «έδειξε» ως δράστη της επίθεσης τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το πολιτικό «θερμόμετρο» μετά το συμβάν έχει ανέβει στα ύψη. Από την άλλη, η τουρκική κυβέρνηση έχει φτιάξει το δικό της αφήγημα για την επίθεση αυτή.

To νέο επεισόδιο με την Ακσενέρ

Ένα σόου για λίγους ετοίμαζε η Ακσενέρ, όταν κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας παρουσίασε από το βήμα κάποιες σφαίρες. Η «λύκαινα» τοποθέτησε τις σφαίρες πάνω στο πόντιουμ εκφράζοντας την οργή της για τις απειλές Ερντογάν και την επίθεση στα γραφεία.

«Οι σφαίρες δεν θα μας σταματήσουν» είπε η Ακσενέρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. Η Ακσενέρ δήλωσε: «Αφού έχουμε ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, τώρα θα μας σταματήσει αυτή η σφαίρα; Από σπίθα θα γίνεται φωτιά! Το υπόσχεστε;».

«Ναι το υποσχόμαστε!».

«Θα αντισταθείτε σε όλες τις απειλές και τις συκοφαντίες. Το υπόσχεστε;».

«Ναι το υποσχόμαστε!».

«Θα αντιμετωπίσετε όλες τις σφαίρες. Όλα αυτά… Όλα αυτά,,, Θα τα αντιμετωπίσετε… Όλα αυτά… Θα τα αντιμετωπίσετε και θα γίνεται ‘ο Ήλιος’ για τον λαό μας. Το υπόσχεστε; Το πρωί της 15ης Μαΐου θα κάνουμε να χαμογελάσουν όλα τα πρόσωπα».

Δείτε το βίντεο

Το αφήγημα του Ερντογάν για την επίθεση στο γραφείο του Καλού κόμματος

Η κυβέρνηση αποδίδει τους πυροβολισμούς σε έναν φύλακα ενός εργοταξίου που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ και ο οποίος κυνηγούσε κλέφτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, «Οι άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας που έφτασαν στα γραφεία της Προεδρίας του Καλού Κόμματος (İYİ Parti), ανέφεραν ότι πυροβολισμοί χτυπήσαν το κτίριο περίπου στις 11:00. Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έδειξαν ότι χτυπήθηκε το κτίριο της Προεδρίας και το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση διαπιστώθηκε ότι «η προέλευση των πυροβολισμών ήταν η απέναντι οικοδομή. Ο φύλακας της οικοδομής υποστήριξε πως έριξε 7-8 σφαίρες με το όπλο για το οποίο είχε νόμιμη άδεια και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε το όπλο και τα φυσίγγια. Όπως υποστήριξε τρεις ύποπτοι προσπάθησαν να κλέψουν και έφυγαν από το σημείο. Οι δύο σεκιουριτι των γραφείων του Καλού Κόμματος υποστήριξαν πως «δεν άκουσαν πυροβολισμό». Η έρευνα για το συμβάν συνεχίζεται».

Οι απειλές του Ερντογάν προς την Ακσενέερ

Απειλές εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προς την Ακσενέρ αφού αυτή αποκάλυψε την τελετή θεμελίωσης ενός νοσοκομείου που δεν έγινε ποτέ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου.

«Να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!» ήταν η απειλή του προέδρου της Τουρκίας προς τη Μεράλ Ακσενέρ, μετά τις δηλώσεις της ίδιας ότι «δεν φοβάται τίποτα» για τις αποκαλύψεις, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Σε απάντηση της, η κα Ακσενέρ ανέφερε  «Ο Ερντογάν ξέρει πως δεν φοβάμαι τίποτα. Αυτός που φοβάται δεν ξεκινά αυτό το ταξίδι. Εγώ είμαι έτοιμοι, η τσάντα μου είναι στο χέρι μου. Η φυλακή στη Σηλυβρία δεν είναι κρύα. Εσύ δεν μπορείς να με απειλείς» δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ και τόνισε ειρωνικά ότι «έριξαν μπετόν σε άδειο οικόπεδο και επιχείρησαν να πείσουν την Τουρκία πως χτίζουν νοσοκομείο».

Η επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ

Όταν τα γραφεία του Καλού Κόμματος, της Μεράλ Ακσενέρ έγιναν στόχος αγνώστων, εκείνη ξεκίνησε ένα νέο γύρο πολιτικής επίθεσης στον Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαίρα από το όπλο του δράστη ή των δραστών, χτύπησε το παράθυρο του κτηρίου του κόμματος. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως ήταν λογικό, ο πολιτικός κόσμος της τουρκικής αντιπολίτευσης καταδίκασε το γεγονός, καθώς νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστή η σφοδρή αντιπαράθεση που είχε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή ένα νοσοκομείο που δεν χτίστηκε ποτέ.

Η ίδια στο tweet της εξαπολύει επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας: «Στην εποχή της εξουσίας σας. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναδέλφους μου έμειναν ατιμώρητες Την επίθεση καταδίκασε και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αναπαράγοντας τη φωτογραφία και γράφοντας: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024