Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με τον Κιλιντσάρογλου – Πάτησε με παπούτσια σε χαλάκι προσευχής

Σάλος με τον Κιλιντσάρογλου – Πάτησε με παπούτσια σε χαλάκι προσευχής

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογραφία του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην οποία φαίνεται να πατάει με παπούτσια σε χαλάκι προσευχής.

«Καυτό» το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία, όπου μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς εμφανίστηκε σε φωτογραφία να πατάει με τα παπούτσια του πάνω σε χαλάκι προσευχής.

Σε μια βαθιά συντηρητική χώρα όπως η Τουρκία, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έτσι κι αλλιώς σχόλια και ψιθύρους, πόσο μάλλον σε προεκλογική περίοδο, κατά την οποία, η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του ηγέτη της αντιπολίτευσης και του καταλογίζει θρησκευτική ασέβεια.


Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το CHP, το κόμμα του Κιλιντσάρογλου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν είδε το χαλάκι, λόγω της έντασης και της βιασύνης όσων ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες.

Και ο ίδιος ο Κιλιντσάρογλου απολογήθηκε με ανάρτησή του στα social media, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, τόνισε ότι δεν είχε δει το χαλί προσευχής και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να προσβάλει κανέναν και πολύ περισσότερο το έθνος του.

Την πλάτη του Κιλιτσντάρογλου βλέπει ο Τούρκος πρόεδρος

Προβάδισμα νίκης έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο έμπειρος τούρκος δημοσκόπος Ιμπραχίμ Ουσλού, ο οποίος τονίζει ότι «ο Kιλιτσντάρογλου είναι πάνω από το 50% και ίσως νικήσει από τον πρώτο γύρο».

Ο Ουσλού, ο οποίος είναι πρόεδρος της εταιρίας ερευνών ANAR, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μας, ο κ. Κιλιτσντάρογλου προηγείται. Τα ποσοστά του είναι λίγο πιο πάνω από το 50%.

Άρα φαίνεται πως η υπόθεση των εκλογών μπορεί να τελειώσει από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου στο 51%. Όμως επειδή υπάρχουν διακυμάνσεις δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Τα ποσοστά του κ. Ερντογάν κυμαίνονται στο 40-42% και παρά την προεκλογική του εκστρατεία αν και έχει ανεβάσει μια με δυο μονάδες τα ποσοστά του δεν πλησιάζει το 50%.

Άρα τα δεδομένα δείχνουν πως ο κ. Ερντογάν δεν έχει πιθανότητα να νικήσει από τον πρώτο γύρο, ενώ ο κ. Κιλιτσντάρογλου έχει αυτή την πιθανότητα όμως δεν είναι τόσο άνετος, δηλαδή δεν είναι στο 55 ή 56%».

Οι τρεις αντίπαλοι του  στις προεδρικές εκλογές

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τρεις άνδρες πρόκειται να αγωνιστούν κόντρα στον Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου ένας εξ αυτών να πάρει τον προεδρικό θώκο στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Οι αντίπαλοι του Ερντογάν είναι οι εξής:

1. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο σοσιαλδημοκράτης που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη συμμαχία της αντιπολίτευσης (Τραπέζι των έξι)
2. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου το 2021
3. Ο Σινάν Ογκάν, που εκπροσωπεί πέντε εθνικιστικά κόμματα (συμμαχία Ata)

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024