Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με τον θάνατο Ρώσου ολιγάρχη στη φυλακή – Είχε συλληφθεί για δωροδοκία

Θρίλερ με τον θάνατο Ρώσου ολιγάρχη στη φυλακή – Είχε συλληφθεί για δωροδοκία

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο Igor Shkurko που είχε συλληφθεί για χρηματισμό και είχε υποβάλει έφεση.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του Ρώσου ολιγάρχη, Igor Shkurko, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του σε κέντρο κράτησης στο Γιακούτσκ.

Πρόκειται για τον αρχιμηχανικό της ρωσικής εταιρείας ενέργειας Yakutskenergo, ο οποίος είχε συλληφθεί για δωροδοκία.

Μία μέρα πριν οι φύλακες τον βρουν νεκρό στο κελί του, ο Shkurko είχε υποβάλει έφεση κατά της απόφασης για προφυλάκισή του.

«Θα τον θυμόμαστε ως ένα ανοιχτό, φιλόξενο άτομο με μεγάλη καρδιά και καλή αίσθηση του χιούμορ, τον φροντισμένο αρχηγό μιας δεμένης οικογένειας» ανέφερε σε δήλωσή της η Yakutskenergo.


Οι συνθήκες θανάτου του Ρώσου ολιγάρχη παραμένουν αδιευκρίνιστες και η Ρωσική Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Στις 4 Απριλίου, ο κατηγορούμενος βρέθηκε σε ένα κελί του προανακριτικού κέντρου κράτησης χωρίς σημεία ζωής. Οι ιατροί που έφτασαν διαπίστωσαν τον θάνατό του. Στο σημείο κλήθηκε ανακριτική ομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν βρέθηκαν σημάδια εγκληματικού θανάτου».

Η… αλυσίδα μυστηριωδών θανάτων Ρώσων αξιωματούχων

Ο Shkurko προσέθεσε ένα κρίκο στην αλυσίδα των ανεξιχνίαστων δολοφονιών/δυστυχημάτων Ρώσων πολιτικών, μεγαλοστελεχών ή μεγιστάνων.

Τον Φεβρουάριο η 58χρονη Μαρίνα Γιανκίνα εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο κτιρίου στην Αγία Πετρούπολη. Η Γιάνκινα ήταν ένα από τα πρόσωπα κλειδιά του Βλαντίμιρ Πούτιν για τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς ήταν επικεφαλής του τμήματος οικονομικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, η οποία εμπλέκεται σοβαρά στη ρωσική εισβολή.

Ο θάνατός της θεωρήθηκε αυτοκτονία, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι σύνηθες σε υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί έρευνα ή τα γεγονότα δεν είναι γνωστά.

Λίγο νωρίτερα, ένας Ρώσος στρατηγός που είχε πρόσφατα εκδιωχθεί από τον Πούτιν, ο υποστράτηγος Βλαντίμιρ Μακάροφ βρέθηκε νεκρός με την αιτία θανάτου να θεωρείται ως αυτοκτονία.

Στις 26 Δεκεμβρίου ο Πάβελ Αντόνοφ, ο πιο πλούσιος βουλευτής στη Δούμα της Ρωσίας (το ρωσικό Κοινοβούλιο) και πολέμιος του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στην Ινδία αφότου έπεσε από το παράθυρο ξενοδοχείου στην Ινδία.

Ο φίλος του Βλαντιμίρ Μπιντένοφ είχε βρεθεί νεκρός τέσσερις ημέρες νωρίτερα στο ίδιο ξενοδοχείο.

Ο 69χρονος Αλεξέι Μασλόφ, πρώην αρχηγός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου ενώ ο Αλεξάντερ Μπουζάκοφ, πρώην επικεφαλής των «ναυπηγείων του Ναυτικού», πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου.

Τον Ιούλιο ο 76χρονος Γεβγκένι Λομπάτσεφ, ένας απόστρατος υποστράτηγος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας είχε βρεθεί νεκρός στη Μόσχα με τον θάνατο του να θεωρείται  αυτοκτονία.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024