Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Νέος θάνατος μυστήριο υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πούτιν

Ρωσία: Νέος θάνατος μυστήριο υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πούτιν

Η 58χρονη Μαρίνα Γιανκίνα εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο κτιρίου στην Αγία Πετρούπολη.

Ακόμα ένας μυστηριώδης θάνατος κορυφαίου αξιωματούχου των ενόπλων δυνάμεων και του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τελευταίων μηνών.

Συγκεκριμένα η 58χρονη Μαρίνα Γιανκίνα εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο κτιρίου στην Αγία Πετρούπολη και πιστεύεται πως έπεσε στο κενό από ύψος 18 μέτρων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Γιάνκινα ήταν ένα από τα πρόσωπα κλειδιά του Βλαντίμιρ Πούτιν για τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς ήταν επικεφαλής του τμήματος οικονομικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, η οποία εμπλέκεται σοβαρά στη ρωσική εισβολή.

Οι αρχικές αναφορές στη Ρωσία για το αν ζούσε ή δούλευε στο κτίριο στην Αγία Πετρούπολη είναι διφορούμενες, ωστόσο τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν στον 16ο όροφο του κτιρίου και πιστεύεται πως έπεσε από εκεί.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή και η υπηρεσία Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας «Φοντάνκα» επιβεβαίωσαν τον θάνατό της και διερευνούν τα αίτια της πτώσης της.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο θάνατός της θεωρείται αυτοκτονία, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι σύνηθες σε υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί έρευνα ή τα γεγονότα δεν είναι γνωστά.

Η γρήγορη ανέλιξη και ο θάνατος

Πριν ενταχθεί στην  υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εργαζόταν στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία και είχε υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος στην Επιτροπή σχετικά με τις περιούσιες στην Αγία Πετρούπολη.

Η 58χρονη ήταν γνωστή ως μία φιλική ανώτερη αξιωματούχος και σύμφωνα με αναφορές ήταν στενή συνεργάτης του Μιχαήλ Μοκρέτσοφ, πρώην επικεφαλής προσωπικού του υπουργείου Άμυνας, πρώην υφυπουργού Άμυνας και πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Daily Mail

Σύμφωνα με το μέσο μαζικής ενημέρωσης Mash, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τις Αρχές, η Μαρίνα Γιανκίνα φέρεται να τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγο της και του είπε ότι προτίθεται να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Του είπε τι πρόκειται να κάνει και που θα αφήσει τα πράγματά της, ενώ του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο σύζυγος ζούσε στο μπλοκ κατοικιών από το μπαλκόνι από το οποίο έπεσε», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό δίκτυο.

Ακόμα σύμφωνα με το Mash, «τα κίνητρα πίσω από την απόφαση της γυναίκας δεν έχουν ξεκαθαριστεί αλλά φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

«Η καριέρα της εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Σε πέντε χρόνια από μία καθημερινή υπάλληλος έγινε επικεφαλής ενός ολόκληρου τμήματος», συμπληρώνει το μέσο.

Πάντως τα αίτια του θανάτου της κι αν αυτός οφείλεται σε αυτοκτονία δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα επίσημα.

«Βροχή» από αυτοκτονίες και μυστηριώδεις θανάτους επιφανών Ρώσων

Η Γιανκίνα δεν είναι ο πρώτος θάνατος υψηλόβαθμου ή επιφανούς Ρώσου που πεθαίνει μυστηριωδώς. Συγκεκριμένα δεκάδες Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν βρεθεί νεκροί από τις αρχές του 2022 και μετά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Την περασμένη εβδομάδα ένας Ρώσος στρατηγός που είχε πρόσφατα εκδιωχθεί από τον Πούτιν, ο υποστράτηγος Βλαντίμιρ Μακάροφ βρέθηκε νεκρός με την αιτία θανάτου να θεωρείται ως αυτοκτονία.

Στις 26 Δεκεμβρίου ο Πάβελ Αντόνοφ, ο πιο πλούσιος βουλευτής στη Δούμα της Ρωσίας (το ρωσικό Κοινοβούλιο) και πολέμιος του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στην Ινδία αφότου έπεσε από το παράθυρο ξενοδοχείου στην Ινδία.

Ο φίλος του Βλαντιμίρ Μπιντένοφ είχε βρεθεί νεκρός τέσσερις ημέρες νωρίτερα στο ίδιο ξενοδοχείο.

Ο 69χρονος Αλεξέι Μασλόφ, πρώην αρχηγός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου ενώ ο Αλεξάντερ Μπουζάκοφ, πρώην επικεφαλής των «ναυπηγείων του Ναυτικού», πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου.

Τον Ιούλιο ο 76χρονος Γεβγκένι Λομπάτσεφ, ένας απόστρατος υποστράτηγος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας είχε βρεθεί νεκρός στη Μόσχα με τον θάνατο του να θεωρείται  αυτοκτονία.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024