Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τέσσερα... Rafale και οι «χορεύοντας με τα εκατομμύρια»

Τα τέσσερα… Rafale και οι «χορεύοντας με τα εκατομμύρια»

Αυτοί είναι οι «Μίδες» του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων

Τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ για έναν χρόνο. Οσο περίπου κοστίζουν τέσσερα καινούργια Rafale. Η Αλ Χιλάλ ξεπέρασε τον εαυτό της με την προσφορά που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στον Λιονέλ Μέσι για να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα της μετά το καλοκαίρι, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του Αργεντινού με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η προσφορά της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία κάνει να ωχριούν μπροστά της τα μεγαλύτερα συμβόλαια του αθλητισμού. Παρ’ όλα αυτά ο Μέσι την αρνήθηκε γιατί θέλει να παραμείνει για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο στην Ευρώπη και να διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποιοι είναι όμως οι Μίδες του αθλητισμού που χορεύουν με τα εκατομμύρια;

Κιλιάν Εμπαπέ

Ο νέος αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας έγινε κροίσος όταν πέρυσι συμφώνησε να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το συμβόλαιο που υπέγραψε του αποδίδει 630 εκατ. ευρώ προ φόρων για τρία χρόνια και θεωρείται το πλουσιότερο στην ιστορία του αθλητισμού.

Πάτρικ Μαχόουμς

Ο quarterback που έχει ηγηθεί των Kansas City Chiefs σε δύο Super Bowl, υπέγραψε το 2020 το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αμερικανικού φούτμπολ (NFL), που του αποδίδει μισό δισ. δολάρια για διάστημα δέκα χρόνων.

Φλόιντ Μέιγουέδερ

Γνωστός ως «Money», ο Φλόιντ Μέιγουέδερ είχε υπογράψει συμβόλαιο για έξι αγώνες έναντι 450 εκατ. δολαρίων. Θεωρείται ότι έχει το υψηλότερο «μεροκάματο» στον κόσμο, καθώς πλέον δίνει αγώνες επίδειξης, όπως αυτόν με τον youtuber Τζέικ Πολ, που του απέφερε 10 εκατ. δολάρια και το 50% από τις πωλήσεις στη συνδρομητική τηλεόραση.

Μάικ Τρουτ

Ιδιαίτερα γενναιόδωρο αποδεικνύεται και το μπέιζμπολ. Ο Μάικ Τρουτ των Los Angeles Angles υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του μπέιζμπολ το 2019 το οποίο θα του αποφέρει 430 εκατ. δολάρια σε 12 χρόνια.

Σαούλ Κανέλο

Ενας ακόμα πυγμάχος, ο Σαούλ «Κανέλο» Αλβαρες συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο καλοπληρωμένων αθλητών στον κόσμο. Το 2018 συμφώνησε να δώσει 11 αγώνες με αντάλλαγμα 365 εκατ. δολάρια. Πριν από τρία χρόνια ωστόσο αποφάσισε να «σπάσει» το συμβόλαιο.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Μετά την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με θορυβώδη τρόπο ο 38χρονος πλέον Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε συμβόλαιο με τη σαουδαραβική Αλ Νασρ. Η ισχύ του είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και θα αμείβεται με πάνω από 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στεφ Κάρι

Ο σούτινγκ γκαρντ των Golden State Warriors είναι αυτή τη στιγμή ο πιο υψηλά αμειβόμενος παίκτης του NBA. Η ετήσια αμοιβή του είναι 48.070.014 δολάρια, η οποία τα επόμενα τρία χρόνια θα αυξάνεται συνεχώς, μέχρι που θα φτάσει τα 59.606.817 δολάρια τη σεζόν 2025/26.

Κέβιν ντε Μπρόινε

Μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ είναι ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο βέλγος άσος αμείβεται με 23,7 εκατ. ευρώ ετησίως και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025.

Εντεν Αζάρ

Η αμοιβή του Εντέν Αζάρ είναι αντιστρόφως ανάλογη με την προσφορά του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος έχει αγωνιστεί μόλις 321 λεπτά, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι ο πιο καλά αμειβόμενος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος, εισπράττοντας 24 εκατ. ευρώ ετησίως. Κοστίζει δηλαδή στη Βασίλισσα σχεδόν 75.000 ευρώ για κάθε λεπτό που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ντούσαν Βλάχοβιτς

Παρά τα κεσάτια της Γιουβέντους, η Βέκια Σινιόρα κατέστησε τον σέρβο επιθετικό της Ντούσαν Βλάχοβιτς τον καλύτερα αμειβόμενο παίκτη της Serie A. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής εισπράττει 12.960.000 ευρώ ετησίως, προ φόρων.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024