Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επίτροπο ΕΕ για τον προϋπολογισμό - Τι είπαν για το νέο δημοσιονομικό

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επίτροπο ΕΕ για τον προϋπολογισμό – Τι είπαν για το νέο δημοσιονομικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι το υπό διαπραγμάτευση νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με τον επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Γιοχάνες Χαν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και ο νέοι ίδιοι πόροι για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής και τη στήριξη της καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το υπό διαπραγμάτευση νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, κάτι που αποδείχτηκε απαραίτητο τα προηγούμενα χρόνια, τονώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή.

Επιστρέφουν οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες το 2024;

Εν τω μεταξύ, να βάλει «φρένο» στις αλόγιστες παροχές, αλλά και να επαναφέρει τους αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής από το 2024, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ζήτημα, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, να επανέλθει η χώρα μας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Έχει αναγνωριστεί και από το Eurogroup και από το συμβούλιο Ecofin ότι, μετά τη σημαντική πτώση των τιμών ενέργειας και τις παρεμβάσεις στις αγορές ενέργειας, δεν υπάρχει αναγκαιότητα να συνεχιστούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει σε δημοσιονομικό επίπεδο τα κράτη-μέλη για την ελάφρυνση του κόστους ενέργειας των νοικοκυριών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ανακοίνωσή της για την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ, προτείνει να μην ισχύσει η ρήτρα διαφυγής για το 2024.

Το 2023 θα είναι η τελευταία χρονιά που παρέχεται στα κράτη-μέλη ευελιξία για την άσκηση της δημοσιονομικής τους πολιτικής.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024