Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο ο Κοντονής - Τι είπε ο ίδιος για την επιλογή του

Εκλογές: Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο ο Κοντονής – Τι είπε ο ίδιος για την επιλογή του

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Κοντονή με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και επισήμως - Ο ίδιος εξήγησε γιατί επέλεξε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Ζάκυνθο, με την Χαριλάου Τρικούπη να προσθέτει στα ψηφοδέλτιά της μία σημαντική «μεταγραφή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη «κλειδώσει» η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Εδώ και αρκετό καιρό, υπήρχαν επαφές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο, οι οποίες κατέληξαν στην υποψηφιότητα του κ. Κοντονή στα «πράσινα» ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Κοντονής είχε αποχωρήσει το 2020 από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται, είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας», ενώ είχε διαφωνήσει δημόσια με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Γιατί επέλεξε το ΠΑΣΟΚ

Τους λόγους συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ανέλυσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ της Ζακύνθου ο ίδιος ο Σταύρος Κοντονής, λέγοντας ότι η κίνησή του δεν έχει ιδιοτελείς σκοπούς και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως δεν πήγε από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο, αλλά το αντίθετο.

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είπε πως η εκτίμησή του για το Νίκο Ανδρουλάκη είχε εκφραστεί πριν από την εκλογή του ως προέδρου του κόμματος και είχε αρθρογραφήσει σχετικά στον αθηναϊκό Τύπο.

«Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη με ώθησε σε αυτή την κατεύθυνση, διότι πιστεύω ότι είναι ένας νέος και αδιάφθορος άνθρωπος με αρχές και αξίες, έχει γνώση της ιστορικής πορείας του ΠΑΣΟΚ, των επιτευγμάτων και των λαθών του. Αυτή η συμπυκνωμένη εμπειρία ελπίζω να τον οδηγήσει σε μία επανεκκίνηση σε όφελος του λαού και της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε ο κ. Κοντονής.

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας μία αναδρομή στην πρόσφατη πολιτική του πορεία, ο πρώην βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2019 μέχρι σήμερα, θα μπορούσα να κάνω το κορόϊδο για όσα συνέβησαν και για όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου και αγγίζουν την διαπλοκή και την διαστρέβλωση του προγράμματος και της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

»Αυτό θα ήταν για μένα το εύκολο, ώστε σήμερα να επανέλθω στη Ζάκυνθο και να διεκδικήσω την έδρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Όμως εγώ σε τέτοια θέματα δεν βάζω νερό στο κρασί μου και γι’ αυτό ήλθα σε κάθετη, οριστική και αμετάκλητη σύγκρουση με τη διαπλεκόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τέλος σε μία πορεία πολλών ετών.

»Σημειώνω πως ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τον Γιάννη Μπανιά και άλλα στελέχη, διεκδικήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο φορέα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, όταν κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν».

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Σήμερα έκανα αυτή την επιλογή και έχει τεθεί η υποψηφιότητά μου προς συζήτησε σε ένα κόμμα που πανελλαδικά είχε 8% στις τελευταίες εκλογές και στη Ζάκυνθο 6%.

»Άρα, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η στάση μου είναι στάση αρχής και σε κάθε περίπτωση κανένας δεν μπορεί να πει πως περιέχει ιδιοτέλεια, γιατί δεν πήγα από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο να διεκδικήσω την εκλογή μου».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024