Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αρσάκειο: «Τα παιδιά απλά έπαιζαν, δεν έγινε κάτι φοβερό» λέει μητέρα μαθήτριας για την πετονιά

Αρσάκειο: «Τα παιδιά απλά έπαιζαν, δεν έγινε κάτι φοβερό» λέει μητέρα μαθήτριας για την πετονιά

Μητέρα μαθητή που πήγαινε στο Αρσάκειο καταγγέλλει ότι και ο γιος της ήταν θύμα bullying και το σχολείο δεν έκανε τίποτα.

Συνεχίζεται η έρευνα για το περιστατικό bullying με θύμα έναν 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο, από συμμαθητές του, οι οποίοι έδεσαν μια πετονιά στον λαιμό του.

Αν και για τους περισσότερους γονείς πρόκειται για ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό το οποίο δεν έχει λάβει τη διάσταση που θα έπρεπε από το σχολείο, για κάποιους άλλους ήταν απλά ένα… παιχνίδι.

Μητέρα μαθήτριας του σχολείου μιλάει αποκλειστικά στο MEGA και επιβεβαιώνει πως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό εκφοβισμού, υποβαθμίζει το συγκεκριμένο συμβάν σε βάρος του 15χρονου και αφήνει μάλιστα αιχμές για το θύμα.

«Ήταν στο πρώτο διάλειμμα, την πρώτη ώρα, είχαν δεχτεί δύο παιδιά τραύματα από την πετονιά, δεν είναι μόνο αυτό, γιατί παίζανε. Δεν κάθισε κανείς στην καρέκλα, κανένας δεν βρίζει, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα μέσα στην τάξη.

Το σχολείο μπορεί να έχει 3.000 παιδιά και όντως να υπάρχουν περιστατικά βίας κτλ., είχαμε διάφορα θέματα, όπως “είσαι χοντρός, είσαι κοντός”, να κλέβουνε, αλλά δεν είχαμε τέτοια περιστατικά. Εγώ προσωπικά γι’ αυτό πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό, για να έχει ασφάλεια και επιτήρηση. Δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε ότι υπάρχει αυτό το γεγονός.

Μετά φανταστείτε υπάρχει ένα παιδάκι το οποίο κλέβει, έχει κλέψει κάποια λεφτά από το ταμείο, έχει κλέψει μια κούτα της κόρης μου, γενικότερα έκλεβε. Πήγα εγώ προσωπικά στη μαμά του (15χρονου) και ρώτησα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. ‘Όχι’, μου λέει, ‘δεν ξέρω τίποτα’» περιγράφει, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

«Ερχόταν με σημάδια και η δασκάλα έλεγε στο παιδί μου πως φταίει εκείνο» – Τι λέει η μητέρα μαθητή

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε και η μητέρα ενός  7χρονου, που υπήρξε μαθητής στο Αρσάκειο και ήταν και εκείνο θύμα σχολικού εκφοβισμού.

«Εμένα ο γιος μου πήγαινε στη Β’ Δημοτικού. Από τη αρχή της χρονιάς είχαμε αντιληφθεί πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη τάξη του αλλά λόγω της πανδημίας πιστεύαμε πως το παιδί –που τον στοχοποιούσε- θα φτιάξει. Εγώ σαν μητέρα έδινα πίστωση χρόνου. Το παιδί μου ερχόταν με σημάδια στο πρόσωπο και στον λαιμό. Τον δείρανε, δεν ήθελα να πάει στο σχολείο» συγκλονίζει η μητέρα.

Στη συνέχεια, όπως λέει, πήγε στη διεύθυνση του σχολείου για να μιλήσει για το περιστατικό και κανείς δεν έκανε τίποτα.

«Εγώ πήγα στη διευθύντρια και δεν είδα να γίνεται τίποτα κάτι. Το παιδί μου δεν εμπιστευόταν τη δασκάλα γιατί γινόταν μπροστά της και εκείνη του έλεγε ‘’φταις εσύ’’. Το παιδί το πήρα από το σχολείο γιατί δεν προστατεύει σε τίποτα το σχολείο. Δεν ήθελε το παιδί μου να ξαναπάει σε αυτό το σχολείο και αναγκάστηκα να του πω να χτυπήσει και εκείνο. Ντρέπομαι γιατί εγώ τους είχα μάθει όταν γίνεται κάτι να πηγαίνουν να το λένε. Αλλά με φτάσανε εκεί» καταλήγει.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024