
Εθνικός – Ολυμπιακός 11-14: Πήραν το ντέρμπι οι «ερυθρόλευκες»
Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε στον Εθνικό με 14-11 και έκλεισε την κανονική περίοδο της Α1 με το απόλυτο των 22 νικών.
Με το απόλυτο των 22 νικών σε ισάριθμα ματς, «έκλεισε» την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επικράτησαν με 14-11 του Εθνικού, ως φιλοξενούμενες στο «Παπαστράτειο», στην 22η και τελευταία αγωνιστική της regular season της Α1.
Στο ντέρμπι του Πειραιά, οι «ερυθρόλευκες» πήραν μεγάλες διαφορές (1-5, 6-11), είχαν τον έλεγχο στα κρίσιμα σημεία και με πρώτη σκόρερ την Ξενάκη, με τρία γκολ, έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη επί του Εθνικού, ολοκληρώνοντας αήττητες την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, με 22-0 ρεκόρ. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς στρέφει, πλέον, την προσοχή της στα επερχόμενα πλέι οφ της Α1.
Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο ματς και στο 4:33, προηγήθηκε με 4-0, με την Μυριοκεφαλιτάκη, με την Β. Πλευρίτου να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι (1:50), για το 5-1 του πρώτου οκτάλεπτου.
Στη δεύτερη περίοδο, η άμυνα του Ολυμπιακού χαλάρωσε, με τον Εθνικό να μειώνει σε 7-5, όμως στο 2:11, η Ελευθεριάδου σκόραρε από την περιφέρεια, για το 8-5. Το 9-5 του ημιχρόνου ήρθε δια χειρός Κρίστμας, η οποία «βρήκε» δίχτυα στην παίκτρια παραπάνω (0:10). Στο 3:08 του τρίτου οκτάλεπτου, η Ξενάκη ανέβασε τη διαφορά στο +5 (6-11), αλλά ο Εθνικός μείωσε σε 11-8.
Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχες μείωσαν σε 11-9, όμως οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν και «ανέβηκαν» ξανά στο +4 (9-13), με γκολ της Ξενάκη στην κόντρα (3:57), με την Ελευθεριάδου να διαμορφώνει το τελικό 14-11, με πέναλτι (0:26).
Τα οκτάλεπτα: 1-5, 4-4, 3-2, 3-3
Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 1, Μπορίσοβα 3, Λασκαρίδου, Κοντονή, Μπέτα, Χατζηκυριακάκη 2, Αλ. Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου, Ι. Μπενέκου, Άντριους 1, Μπεκρή, Κατσιμπρή 2
Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Σάντα 1, Ελευθεριάδου 3, Τριχά, Ξενάκη 4, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Χριστοδούλου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Δρακωτού, Τζωρτζακάκη
Δηλώσεις:
Φωτεινή Τριχά:
«Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της κανονικής διάρκειας, την οποία ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο, με 22 νίκες σε 22 παιχνίδια. Δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την απόδοση μας, όμως συνεχίζουμε, γιατί έχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα».
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη


