Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άντριου Τέιτ: Αποφυλακίστηκε μαζί με τον αδερφό του και τα «αγγελάκια» τους

Άντριου Τέιτ: Αποφυλακίστηκε μαζί με τον αδερφό του και τα «αγγελάκια» τους

Τι αποφάσισε το Εφετείο του Βουκουρεστίου για τον «τοξικό influencer».

Αποφυλακίστηκαν ο γνωστός ως «τοξικός και μισογύνης ινφλουένσερ», Άντριου Τέιτ, ο αδερφός του Τρίσταν και οι δύο Ρουμάνες συνεργοί τους, τα επονομαζόμενα «αγγελάκια», η 32χρονη Λουάνα Ραντού και η 28χρονη Τζορτζίνα Ναγκέλ, που βρίσκονταν σε φυλακή της Ρουμανίας από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν συνελήφθησαν με τις κατηγορίες για trafficking, βιασμό αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο 36χρονος Τέιτ και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι του είχαν εμφανιστεί σε ακρόαση για την καταβολή εγγύησης, ελπίζοντας να βγουν από τη φυλακή μετά από σχεδόν τρεις μήνες και να μεταφερθούν κατ’ οίκον περιορισμό κι ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Το αίτημα απορρίφθηκε την Τετάρτη και οι τέσσερις άσκησαν έφεση. Το Εφετείο του Βουκουρεστίου αποφάσισε την Παρασκευή ότι τα αδέρφια και οι δύο φερόμενες συνεργοί θα αποφυλακιστούν και θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι»

Ένας εκπρόσωπος των αδελφών Τέιτ, δήλωσε εκ μέρους τους στη MailOnline, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι το ρουμανικό δικαστικό σύστημα ενέκρινε την προσφυγή του Άντριου και του Τριστάν Τέιτ κατά της απόφασης παράτασης της προφυλάκισής τους. Θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό όσο συνεχίζεται η έρευνα. Ευχαριστούμε τον δικαστή και τα δικαστήρια που επέτρεψαν στους αδελφούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε αρχικά.

«Και τα δύο αδέρφια ανυπομονούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Ρουμανία και θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους υποστηρικτές τους, που στάθηκαν δίπλα τους αυτό το διάστημα. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να καθαρίσουν το όνομά τους από αυτές τις κατασκευασμένες κατηγορίες. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», προσέθεσε.

Και οι τέσσερις έχουν διαταχθεί να παραμείνουν στο κτίριο όπου διαμένουν, εκτός εάν δοθεί άδεια εξόδου από τις δικαστικές Αρχές.

Πριν γίνει γνωστό ο Άντριου Τέιτ έκανε μία ανάρτηση με νόημα στα  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στο τέλος, δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας».

Ποια είναι τα «αγγελάκια» του Τέιτ

Η Τζορτζίνα Ναγκέλ, ένα από τα «αγγελάκια» του Τέιτ, είναι επίσης Αμερικανίδα υπήκοος και περιγράφεται ως επιχειρηματίας και ινφλουένσερ που πιστεύεται ότι βγαίνει με την Τέιτ για σχεδόν ένα χρόνο.

H Λουάνα Ραντού είχε προηγουμένως εργαστεί σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Βουκουρεστίου, αλλά παραιτήθηκε από το σώμα πριν από οκτώ χρόνια για να ακολουθήσει μια καριέρα ως «συνομιλήτρια» ανδρών μέσω βιντεοκλήσης, σε σάιτ που προσελκύουν άνδρες από όλο τον κόσμο και έχουν γίνει μια κερδοφόρα βιομηχανία στη Ρουμανία.

Παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που τους βαραίνουν για την υπόθεση, η έρευνα της οποίας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τα αδέρφια «Τέιτ» κυνηγούν μερικά από τα θύματα, που άνοιξαν το στόμα τους και έκαναν τις καταγγελίες, απειλώντας τους ότι θα κάνουν μηνύσεις, οι οποίες αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τέιτ έχουν φέρει στο προσκήνιο έναν αυτοαποκαλούμενο μισογύνη που έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή βάση θαυμαστών, ιδιαίτερα νεαρών ανδρών, προωθώντας μια εικόνα ενός πλούσιου που οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητα και βγαίνει ραντεβού με όμορφες γυναίκες.

Τα αδέρφια σύμφωνα με όσα αναφέρουν εισαγγελείς φέρεται να εκφόβιζαν τις γυναίκες για να τις έχουν υπό τον έλεγχό τους και να τις «μετατρέψουν σε σκλάβες».

Σύμφωνα με τον Τέιτ, η φυλάκισή του είναι άδικη.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024