Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Avi Silverberg: Αρσιβαρίστας πήρε μέρος σε γυναικείους αγώνες και έσπασε το ρεκόρ

Avi Silverberg: Αρσιβαρίστας πήρε μέρος σε γυναικείους αγώνες και έσπασε το ρεκόρ

Ο Avi Silverberg διαμαρτυρήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο για τους νέους κανονισμούς αναφορικά με το φύλο στον Καναδά.

Θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τους νόμους στον Καναδά αναφορικά με τα φύλα, ο αρσιβαρίστας Avi Silverberg κέρδισε σε αγώνα γυναικών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ.

Η στιγμή που ο Avi Silverberg, επικεφαλής προπονητής στην Team Canada Powerlifting, έσπασε το ρεκόρ σε αγώνα άρσης βαρών γυναικών κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για όσα ισχύουν στον Καναδά, δήλωσε συμμετοχή στον αγώνα αφού αυτοπροσδιορίστηκε ως γυναίκα. Αφού πέτυχε την εγγραφή του στο τουρνουά Heroes Classic στο Lethbridge της Alberta.

Εμφανίστηκε στην εξέδρα με γένια και ανδρικό εσώρουχο, σήκωσε σχεδόν 370 κιλά και κατέρριψε το ρεκόρ γυναικών της Αλμπέρτα κατά σχεδόν 100 κιλά. Το ρεκόρ κατείχε μια τρανς αθλήτρια, η οποία μάλιστα βρισκόταν εκεί το Σάββατο.

Σκοπός του, σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν να διαμαρτυρηθεί για τους κανόνες που επιτρέπουν σε όποιον δέχεται τη γυναικεία ταυτότητα, να αγωνίζεται στη γυναικεία κατηγορία, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι οι τρανς γυναίκες που έχουν περάσει την ανδρική εφηβεία μπορεί να έχουν σημαντικό φυσικό πλεονέκτημα έναντι των βιολογικών γυναικών.

Μέχρι στιγμής ο Avi Silverberg δεν έχει σχολιάσει την απόφασή του να συμμετάσχει στο τουρνουά και τη νίκη του.

Το προηγούμενο ρεκόρ, 275 κιλά, κατείχε η τρανς αθλήτρια Anne Andres. Η Andres έχει κερδίσει τους οκτώ από τους εννέα αγώνες που συμμετείχε στην κατηγορία των γυναικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κατέχει το ρεκόρ γυναικών της Αλμπέρτα στην άρση βαρών, σηκώνοντας συνολικά 1.245 κιλά.

Η μάχη των φύλων

Το Ανεξάρτητο Συμβούλιο για τον Γυναικείο Αθλητισμό (ICONS), μια ομάδα ακτιβιστών αθλητών, κοινοποίησε βίντεο με την επίδοση του Avi Silverberg. Επέκρινε την πολιτική της Καναδικής Ένωσης Άρσης Βαρών (CPU) που επιτρέπει στους αθλητές να εγγράφονται σε αγώνες με την «ταυτότητα και την έκφραση του φύλου τους και όχι με το φύλο».

Το ICONS ισχυρίστηκε ότι ο Avi Silverberg χλεύασε την πολιτική που έχει υιοθετηθεί. Η συμμετοχή του, όπως σημειώνουν, ανέδειξε την έλλειψη ακεραιότητας στους αγώνες γυναικών, όταν επιτρέπεται η πρόσβαση σε άνδρες.

Η πολιτική της CPU για τους τρανς αναφέρει ότι ένα άτομο «θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει με το φύλο με το οποίο ταυτίζεται και να μην υπόκειται σε απαιτήσεις για την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών πέραν αυτών που απαιτούνται για τους αθλητές με cisgender φύλο».

Αναφέρει επίσης ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει απαίτηση για ορμονική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση. Όμως, η πολιτική εγγραφής σε αγώνες της ένωσης αναφέρει ότι «η εκδιδόμενη από την κυβέρνηση ταυτότητα ενός αγωνιζόμενου πρέπει να επαληθεύεται κατά τη διάρκεια της ζύγισης ή του ελέγχου του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησης, της επαρχίας και του φύλου σε όλους τους αγώνες».

Φουντώνουν οι συζητήσεις

Δεν είναι σαφές αν ο Silverberg παρουσίασε κάποια ταυτότητα που να τον προσδιορίζει ως γυναίκα ή αν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Το περιστατικό προκάλεσε τεράστια συζήτηση σχετικά με το δικαίωμα να επιτρέπεται σε άνδρες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα.

Ο influencer του bodybuilding Greg Doucette υποστήριξε ότι η συμμετοχή του Silverberg κατέδειξε το άδικο πλεονέκτημα που έχουν οι άνδρες όσον αφορά τη δύναμη και τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Πρότεινε να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή κατηγορία για τρανς για τους αγώνες. Ιδίως στα συγκεκριμένα αθλήματα όπου οι γυναίκες μπορεί να κινδυνεύουν από τραυματισμούς.

Η τρανς αθλήτρια Anne Andres αποκάλεσε τον Silverberg «δειλό και φανατικό με κακόβουλη πρόθεση». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η δική της συμμετοχή μπορεί να μην είναι δίκαιη.

Τόνισε πως είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και μπορούσε να αποδείξει ότι είχε ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα βήματα για να συμμετέχει στους αγώνες.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024