Αναστάτωση έχει προκληθεί στη κοινωνία του Κατάκολου από το σφράγισμα παιδικής χαράς και αλσυλλίου από δικαστικό επιμελητή.

Ένα μίσθιο που σύμφωνα με πληροφορίες δεν καλύπτονταν, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και της εταιρίας ΓΑΙΑΟΣΕ, αποτέλεσε τον λόγο που ελήφθη η απόφαση να κινηθεί δικαστικά η ΓΑΙΑΟΣΕ και να σφραγιστεί η παιδική χαρά.

Ο χώρος που αποτελούσε μέχρι πρότινος τόπος παιχνιδιού και αναψυχής για τα παιδιά στο Κατάκολο πλέον δεν μπορεί να αξιοποιηθεί λόγω της εξέλιξης αυτής, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στη τοπική κοινωνία, που μια μέρα αντίκρισε τις κόκκινες κορδέλες με την απαγόρευση εισόδου στο χώρο και φυσικά απογοήτευση στα παιδιά που ξαφνικά είδαν την παιδική χαρά να είναι απροσπέλαστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συναφθεί μισθωτήριο συμβόλαιο για τον χώρο αξίας 2.500 ευρώ μηνιαίως και διάρκειας 25ετη, το οποίο πιθανώς δεν καταβάλλονταν. Η νέα δημοτική αρχή Πύργου που ανέλαβε το 2019, θεωρώντας υπέρογκο το ποσό του μισθώματος επιχείρησε να το αναπροσαρμόσει, σε συνδυασμό μιας συνολικότερης συζήτησης για την αξιοποίηση και άλλων χώρων της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν είναι επιβεβαιωμένες, το 2020 έγινε δέσμευση ενός ποσού από τα αποθεματικά του Δήμου Πύργου, ύψους περίπου 60 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να αποδοθούν μίσθια.

Μια συμφωνία ενοικίου που ως φαίνεται δεν τηρήθηκε, μια συζήτηση αναπροσαρμογής που δεν οδήγησε σε συμφωνία και μια κλειστή παιδική χαρά να μας θυμίζει ίσως πως κάποτε ήμασταν όλοι παιδιά.

Tο έγγραφο από τον δικαστικό επιμελητή:

Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr