Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ηγετικό μέλος σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ηγετικό μέλος σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα

Ο καταζητούμενος συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγο πριν ταξιδέψει με προορισμό την Αλβανία και το προσεχές διάστημα, αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

«Καρπούς» απέδωσε η στενή συνεργασία που είχαν αναπτύξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας τους τελευταίους δυόμιση μήνες με τις Βελγικές Αρχές, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου Αλβανού, «αρχηγού» της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα και εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022.

Ο καταζητούμενος συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγο πριν ταξιδέψει με προορισμό την Αλβανία και το προσεχές διάστημα, αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Πώς συνελήφθη

Ο 38χρονος προσπάθησε να ξεγελάσει τους υπαλλήλους του αεροδρομίου επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όμως οι αστυνομικοί της Πάτρας, σε γνώση των οποίων είχε έρθει πληροφορία για τις κινήσεις του, είχαν ενημερώσει, σύμφωνα με το pelop.gr, πως ο άνδρας στο διάστημα που βρισκόταν στην Αλβανία μετά τη φυγή του από την Ελλάδα, είχε φροντίσει ν’ αλλάξει όνομα και επίθετο, αποκρύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα.

Μάλιστα, οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης είχαν διαβιβάσει όλα τα νέα στοιχεία του καταζητούμενου, σε βάρος του οποίου είχε ήδη εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ετσι, την ώρα που ο 38χρονος, ανυποψίαστος, έδωσε το διαβατήριό του για έλεγχο, το σύστημα «κοκκίνισε», με τους Βέλγους αστυνομικούς, στις 17 Μαρτίου να του περνούν χειροπέδες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρεται: «Συνελήφθη, την 17-3-2023, σε χώρα του εξωτερικού, από αστυνομικές αρχές του εξωτερικού, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 είχε εξαρθρωθεί μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενεχόταν στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Αχαΐα, κατά την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνταν το αρχηγικό μέλος, ο οποίος είχε διαφύγει σε χώρα του εξωτερικού.

Σε βάρος του κατηγορούμενου – αρχηγού της οργάνωσης – είχε σχηματιστεί δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια  της αστυνομικής επιχείρησης είχαν κατασχεθεί περισσότερα από (12) κιλά κάνναβης, (483) γραμμάρια κοκαΐνης, (43) γραμμάρια ηρωίνης και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας».

Είχε καταφέρει να ξεφύγει

Κατά την αστυνομική επιχείρηση της 7ης Δεκεμβρίου του 2022, συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης -ανάμεσά τους και «το δεξί του χέρι», του αρχηγού, – ένας  22χρονος ομοεθνής του. Ο αλβανικής καταγωγής αρχηγός της οργάνωσης που διέμενε στο Ρίο και θεωρείται από την τοπική ΕΛΑΣ «κεφάλαιο» στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα και την Αιγιάλεια, είχε καταφέρει να ξεφύγει.

Την ώρα που οι συνεργοί του συλλαμβάνονταν, κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα. Οι αναπάντητες κλήσεις στον 22χρονο κίνησαν τις υποψίες του με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσει το πολυτελές όχημα στο Βραχάτι Κορινθίας και να εξαφανιστεί. Σε αυτό βρέθηκε, από αστυνομικό σκύλο, ποσότητα κοκαΐνης 10,2 γραμμαρίων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρωτεία στη διακίνηση κοκαΐνης

Μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Π» πως οι διακινητές «είχαν την πρωτιά στην προώθηση κοκαΐνης, από την περιοχή της Αγίας Σοφίας μέχρι το Ρίο και από Λαμπίρι, Ροδινή μέχρι το Αίγιο».

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στην πολυσέλιδη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριελήφθησαν δυο ακόμα δικογραφίες που αφορούν στη διακίνηση ηρωίνης από ζευγάρι που συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο έξω από το ΚΕΤΧ, και στη διακίνηση κοκαΐνης με κατηγορούμενο Πατρινό. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε πως βασικός προμηθευτής τους ήταν ο 38χρονος Αλβανός.

Στην πρώτη περίπτωση, είχαν διακριβωθεί 86 αγοραπωλησίες, ωστόσο εκείνο που είχε προκαλέσει αίσθηση ήταν το γεγονός πως το ανδρόγυνο κατά τις «συναλλαγές» είχε πάντα μαζί του το ανήλικο παιδί του, καλύπτοντας τα νώτα του.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024