Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Virgin Orbit: Άδοξο τέλος για τη διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Virgin Orbit: Άδοξο τέλος για τη διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Η πρώτη απόπειρα για εκτόξευση δορυφόρου απέτυχε τον Ιανουάριο.

Λιγότερο από τρεις μήνες μετά την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια για εκτόξευση δορυφόρων, η διαστημική εταιρεία Virgin Orbit του βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της επ’ αόριστον.

Η εταιρεία απολύει περίπου 675 εργαζομένους, περίπου το 85% του δυναμικού της, μετά την αποτυχία της να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση.

Πριν λίγες εβδομάδες επιχείρηση είχε βάλει στον πάγο τις δραστηριότητές της σε μια ύστατη προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική κατάστασή της.

Σε έγγραφο που κατέθεσε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Virgin Orbit δήλωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία της «προκειμένου να περιορίσει τα έξοδα λόγω της αδυναμίας να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση».

Ο πύραυλος LauncherOne είναι σχεδιασμένος να απελευθερώνεται από το φτερό ενός τροποποιημένου Boeing 747 (Reuters)

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουμε άμεσες, δραματικές και εξαιρετικά οδυνηρές αλλαγές» δήλωσε στο προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νταν Χαρτ, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η επενδυτική εταιρεία του Μπράνσον Virgin Investments παραχώρησε πάντως 10,9 εκατομμύρια δολάρια για την αποζημίωση των εργαζομένων που απολύονται και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τη μείωση προσωπικού.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία ουδέποτε είχε αναφέρει κέρδη, βυθίστηκε κατά 44% στις μετασυνεδριακές διαπραγματεύσεις το απόγευμα της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη.

Τον Ιανουάριο, η Virgin Orbit προσπάθησε για πρώτη φορά να εκτοξεύσει δορυφόρο από βρετανικό έδαφος, εγχείρημα που κατέληξε σε αποτυχία.

Ο πύραυλος LauncherOne απελευθερώθηκε από τροποποιημένο Boeing 747 με την ονομασία Cosmic Girl, δεν κατάφερε όμως να φτάσει στην επιθυμητή τροχιά.

Ο όμιλος Virgin περιλαμβάνει επίσης την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic, η οποία έχει εκτοξεύσει τον Μπράνσον σε μια σύντομη υποτροχιακή πτήση, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει ξεκινήσει τις πτήσεις με πελάτες.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024