Για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα στέκεται στο πλευρό συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την τραγική σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη, την 1η Μαρτίου 2023, αλλά και από την ημέρα (6 Μαρτίου) που το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε την παροχή χρηματικής δωρεάς ύψους 10.000, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πλησιέστερων συγγενών των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο μοιραίο τρένο. Η δράση είναι αντίστοιχη παλαιότερης που είχε πραγματοποιήσει το Ίδρυμα το 2018 για την υποστήριξη των πληγέντων από την τραγωδία στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα θα δώσει εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου και μέχρι δεύτερου βαθμού εν ζωή συγγενή κάθε θανόντα, κατόπιν γραπτής αίτησης που θα συνοδεύεται από τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αναγκαία έγγραφα και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, ενώ οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του στενότερου εν ζωή συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Μαΐου 2023 για εκείνους που θα έχουν συμπληρώσει τις αιτήσεις επιτυχώς.

Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά:  «Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr