Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
It’s electrifying: Ταξιδέψαμε από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

It’s electrifying: Ταξιδέψαμε από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Και ήταν ευκολότερο από ό,τι φανταζόμασταν

Βαλίτσες, check, ξενοδοχείο, check, καύσιμα… όχι αυτή τη φορά. Βλέπετε, το πιο πρόσφατο ταξίδι μας πραγματοποιήθηκε καθαρά με τη δύναμη της ηλεκτροκίνησης. Στην Ελλάδα. Χωρίς απολύτως καμία δυσκολία. Και μάλιστα όχι σε κάποιο κοντινό προορισμό, αλλά από την Αθήνα προς τα Γιάννενα. Ακούγεται αδύνατο; Κι εμείς έτσι πιστεύαμε, μέχρι που ενημερωθήκαμε για το δίκτυο incharge, που δημιούργησε η nrg και το οποίο δεν αποτελεί απλώς το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στη χώρα, αλλά μας υποστηρίζει σε κάθε χιλιόμετρο των ταξιδιών μας.

Ηλεκτροκίνηση σε εφαρμογή

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Αναζητώντας σημεία φόρτισης του ηλεκτρικού μας αυτοκινήτου στην διόλου ευκαταφρόνητη διαδρομή μας, πέσαμε επάνω στην εφαρμογή incharge που υποσχόταν να αναλάβει για εμάς τον προγραμματισμό του ταξιδιού μας, εμφανίζοντάς μας τα σημεία φόρτισης που μας εξυπηρετούν.

Και αποδείχθηκε απολύτως ειλικρινής, αφού μέσα από το εύχρηστο μενού της, μπορέσαμε να χαράξουμε την πιο άνετη πορεία, βρίσκοντας τα ιδανικά σημεία για να φορτίσουμε το αυτοκίνητό μας, αλλά και επιλέγοντας το είδος φόρτισης που επιθυμούσαμε. Επιπλέον, σε κάθε στάση ήμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε την πορεία της φόρτισης από το κινητό μας, να δούμε το ιστορικό φορτίσεων υπολογίζοντας με άνεση το κόστος του ταξιδιού, να ολοκληρώσουμε την πληρωμή μας, αλλά και να εξυπηρετηθούμε άμεσα 24/7.

Ένα ταξίδι που άρχισε από καιρό

Δεν ήθελε μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ότι η ύπαρξη της εφαρμογής incharge ήταν απλώς η απτή απόδειξη των αλμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Ελάχιστο ψάξιμο ήταν αρκετό για να πληροφορηθούμε πως τα άλματα αυτά ήταν έργο της nrg, της μοναδικής εταιρείας ενέργειας που έριξε τις δυνάμεις της στο να καταστήσει εφικτό για κάθε οδηγό το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, μέσα από τη δημιουργία του δικτύου incharge.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 900 θέσεις φόρτισης και έχει εγκαταστήσει πάνω από 700 φορτιστές και ταχυφορτιστές σε στρατηγικά σημεία του εθνικού δικτύου, αλλά και στα πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και Avin του Ομίλου Motor Oil, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο το μεγαλύτερο μέρος του. Πρόκειται για ταχυφορτιστές προηγμένης τεχνολογίας, που είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του σε λιγότερο από μισή ώρα, διευκολύνοντας κάθε μας ηλεκτρικό ταξίδι.

Επιπλέον, η nrg φροντίζει για την ανάπτυξη του δικτύου της και μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με αλυσίδες σουπερμάρκετ, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερες λύσεις εντός και εκτός έδρας. Μέσα από τέτοιου είδους έξυπνες κινήσεις, αλλά και διαρκείς επενδύσεις, η εταιρεία καταφέρνει να αυξάνει διαρκώς τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης.

Ώρα για business

Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να γίνουν μέρος του δικτύου της nrg, εγκαθιστώντας φορτιστές στον χώρο τους για τη διευκόλυνση των πελατών τους, έχουν επίσης μια σειρά από προνόμια, μέσα από το πρόγραμμα incharge BUSINESS. Και αυτό γιατί σε κάθε τους βήμα, από την παροχή και την εγκατάσταση του φορτιστή, έως τη δωρεάν προσφορά της προηγμένης διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας incharge, η nrg αναλαμβάνει να καλύπτει άμεσα και ολοκληρωμένα όλες τις ανάγκες του κάθε επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, το incharge BUSINESS προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτοψία εγκατάστασης, προμήθεια σταθμών φόρτισης, υπηρεσίες Operation & Maintenance και προβολή στο δίκτυο incharge. Έτσι, οι επιχειρηματίες ωφελούνται πολύπλευρα, ενώ ταυτόχρονα βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, βοηθώντας την nrg να διευρύνει ακόμη περισσότερο το δίκτυό της, τόσο σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους όσο και σε αστικά κέντρα, με φορτιστές εναλλασσόμενου (AC) και συνεχούς (DC) ρεύματος, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ετοιμάζεις ταξίδι; Ανακάλυψε το incharge στο nrgincharge.gr ή καλώντας στο 218 881 8102 ή στο 18101.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024