Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KIA EV9: Τα «κρίσιμα» μεγέθη

KIA EV9: Τα «κρίσιμα» μεγέθη

Η KIA αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EV9 το οποίο θα εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας έως 99,8 kWh προσφέροντας αυτονομία έως και 540 χλμ.

Μετά την αποκάλυψη της σχεδίασης του EV9 ως έκδοσης παραγωγής, πριν περίπου δύο εβδομάδες, η κορεατική φίρμα συμπληρώνει το παζλ του νέου, μεγάλου ηλεκτρικού SUV της και πλέον αποκαλύπτει τις κρίσιμες λεπτομέρειες που καθορίζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το μήκους πέντε μέτρων και πλάτους δύο μέτρων επιβλητικό SUV, παίρνει αυτονόητα μια θέση στην γκάμα πάνω από το EV6 και υπό αυτή ακριβώς τη λογική, το EV9 στην κορυφαία έκδοσή του, θα αξιοποιήσει μια μεγαλύτερη μπαταρία από το EV6 με χωρητικότητα 99,8kWh η οποία στην πιο αποδοτική ενεργειακά έκδοση θα προσφέρει αυτονομία έως και 540 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση. Να σημειωθεί ότι όπως και το EV6, το EV9 διαθέτει κύκλωμα φόρτισης 800 Volt κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία πλήρους φόρτισης σε ταχυφορτιστή DC θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 20 λεπτά για έως και το 80% της ενέργειας.

Το EV9 θα είναι διαθέσιμο με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ με εφαλτήριο, την βασική πισωκίνητη έκδοση η οποία εφοδιάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω ο οποίος υπόσχεται 218 ίππους και 350 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με την μικρότερη μπαταρία χωρητικότητας 76,1 kWh και υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά τις τετρακίνητες εκδόσεις με δύο μοτέρ αρχικά θα διατεθεί  η «δικινητήρια» έκδοση με απόδοση 385 ίππων και 600 Nm ροπής η οποία αυτονόητα μειώνει τον χρόνο επιτάχυνσης κάτω από τα 6,0 δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί ότι διατίθεται προαιρετικά λειτουργία overboost η οποία είναι διαθέσιμη μέσω over-the-air update και η ενεργοποίηση της οποίας μειώνει τον χρόνο επιτάχυνσης ακόμα περισσότερο σε 5,3 δευτερόλεπτα. Η τετρακίνητη έκδοση επωφελείται από την μεγαλύτερη  μπαταρία 99,8 kWh ενώ με βάση τα όσα ισχύουν για το EV6 GT, στο μέλλον, αναμένεται να υπάρξει μια ακόμα ισχυρότερη τετρακίνητη έκδοση με τα διακριτικά GT.

H πρωταθλήτρια σε όρους αυτονομίας είναι η έκδοση Long Range με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 204 ίππων και την μπαταρία των 99,8 kWh η οποία υπόσχεται αυτονομία 540 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα παραπάνω, η KIA υπόσχεται μια ευρεία γκάμα επιλογών μέσω του KIA Connect Store όπου οι αγοραστές θα μπορούν να αναζητήσουν μια σειρά υπηρεσιών και ψηφιακών ευκολιών ειδικά σχεδιασμένων για την υπόσταση του EV9 και οι οποίες θα φροντίσουν να διατηρήσουν το EV9 «σε διαρκή αναβάθμιση».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024