Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηχηρή «ηλεκτρική» δήλωση από την Fisker και το Ocean

Ηχηρή «ηλεκτρική» δήλωση από την Fisker και το Ocean

Mε αυτονομία 707 χλμ. βάσει WLTP συστήνεται το Ocean στην Ευρώπη, μέγεθος που υπερέβη τις αρχικές εκτιμήσεις και προσδοκίες της Fisker

Toν τίτλο του ηλεκτροκίνητου με την μεγαλύτερη αυτονομία στην ευρωπαϊκή επικράτεια διεκδικεί το Ocean της αμερικανικής Fisker καθώς το ηλεκτρικό SUV, προσφέρει αυτονομία 707 χλμ. βάσει του αυστηρότερου πρωτοκόλλου WLTP και της διαδικασίας έγκρισης τύπου που μόλις ξεκίνησε.

Να σημειωθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της Fisker έκαναν λόγο για μέγιστη αυτονομία 630 χλμ. στην κορυφαία διαμόρφωσή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV, Extreme. Οι νεότερες συστάσεις επαναπροσδιορίζουν την αυτονομία σε 707 χλμ. μέγεθος που σύμφωνα με την Fisker καθιστούν εφικτή την μετακίνηση του Ocean από το Λονδίνο στην Γλασκώβη ή από το Παρίσι στην Φρανκφούρτη με μια πλήρη φόρτιση.

«Εξαρχής οι στόχοι μας υπαγόρευαν το Fisker Ocean να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα σχεδιασμού, βιωσιμότητας, καινοτομίας, χρηστικότητας αλλά και αυτονομίας. Δημιουργήσαμε ένα συναρπαστικό πενταθέσιο SUV προσφέροντας στους αγοραστές μας την ασφάλεια μιας μεγάλης αυτονομίας και άνεση σε κάθε ταξίδι. Το συγκεκριμένο επίτευγμα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για όλους εμάς στην Fisker και είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που η αυτονομία ξεπερνά τις αρχικές μας προβλέψεις», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της αμερικανικής φίρμας, Henrik Fisker.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω πορεία του Ocean, βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών η διαδικασία έγκρισης τύπου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου οπότε το πληθωρικό SUV αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Fisker, οι πρώτες της εκθέσεις θα φιλοξενηθούν σε Βιέννη και Κοπεγχάγη, ανοίγοντας τις πύλες τους στα μέσα Απριλίου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως συνηθίζεται το Ocean είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Sport, Ultra και Extreme) στις αγορές όπου θα κάνει πρεμιέρα, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάταξη ενός ή δύο μοτέρ, ισχύος από 279 έως 558 ίππους με διαφορετικές μπαταρίες τόσο σε χωρητικότητα όσο και τεχνολογία μιας και στις εκδόσεις Ultra και Extreme θα αξιοποιούνται μπαταρίες νικελίου, μαγγανίου, κοβαλτίου ενώ η πιο προσιτή Sport λιθίου φωσφορικού σιδήρου.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024