Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθητική παρέλαση στο Λουμπουμπάσι του Κονγκό για την 25 Μαρτίου

Μαθητική παρέλαση στο Λουμπουμπάσι του Κονγκό για την 25 Μαρτίου

Οι μαθητές κρατώντας τη γαλανόλευκη γιόρτασαν με κάθε επισημότητα την επέτειο στην πόλη όπου η ελληνική κοινότητα συμπλήρωσε 100 χρόνια.

Ακόμα και στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Κονγκό «χτυπάει» η καρδιά του ελληνισμού, καθώς η ελληνική κοινότητα τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου με τους 50 μαθητές του ελληνικού σχολείου να παρελαύνουν με περηφάνια στο Λουμπουμπάσι για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρώων που έδωσαν και τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Ξέσπασε σε δάκρυα τελειόφοιτη στην τελευταία της παρέλαση

Η κάμερα της ΕΡΤ, βρέθηκε στο Λουμπουμπάσι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Κονγκό, όπου μαθητές κρατώντας τη γαλανόλευκη γιόρτασαν με κάθε επισημότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι και περήφανοι που τίμησαν την εθνική επέτειο, ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Μάλιστα τελειόφοιτη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει μάλιστα τα δάκρυά της, λέγοντας στην ΕΡΤ πως είναι η τελευταία της μαθητική γιορτή.

H ελληνική κοινότητα γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας στην αφρικανική χώρα και οι μαθητές του ελληνικού σχολείου έκαναν παρέλαση για την 25η Μαρτίου, ψάλλοντας και τον εθνικό ύμνο.

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη και τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας.

Νωρίς το πρωί στον ιερό ναό του ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του Πατριάρχη  Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου.

Συγκινητική ήταν και η σχολική γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ελληνικού σχολείου.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024