Δικαστική μεταρρύθμιση στο Ισραήλ: Σε γενική απεργία καλεί ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου
Το Ισραήλ «φλέγεται».
Το μεγαλύτερο συνδικάτο του Ισραήλ Histadrut ανακοίνωσε άμεση γενική απεργία απαιτώντας την απόσυρση του σχεδίου μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που συζητείται στην Κνεσέτ και διχάζει την χώρα.
«Καλώ σε γενική απεργία (…) αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου, το Κράτος του Ισραήλ σταματά», δήλωσε ο Άρνον Μπαρ Νταβίντ, επικεφαλής του μεγαλύτερου ισραηλινού συνδικάτου.
«Να σταματήσουμε τη νομοθετική διαδικασία»
«Αποστολή μας είναι να σταματήσουμε την νομοθετική διαδικασία και θα το κάνουμε».
Την ανακοίνωση αυτή ακολούθησε η ανακοίνωση της Ιατρικής Ένωσης του Ισραήλ που κηρύσσει επίσης γενική απεργία που θα πλήξει τα νοσοκομεία και τις δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες.
Ήδη, έχουν διακοπεί οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικαστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442