Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστική επίθεση στον Μισέλ Αμπού-Χάντμπα – «Πατρίδα δεν έχεις για να πολιτευτείς, γιατί να σε ψηφίσουν οι Έλληνες;»

Ρατσιστική επίθεση στον Μισέλ Αμπού-Χάντμπα – «Πατρίδα δεν έχεις για να πολιτευτείς, γιατί να σε ψηφίσουν οι Έλληνες;»

«Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά ως κοινωνία για να επιτρέπουμε τέτοιες ανήθικες επιθέσεις σε άξιους ανθρώπους»

Υβριστικά έως και ρατσιστικά σχόλια δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο παλαιστινιακής καταγωγής υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μισέλ Αμπου – Χάντμπα.

Ειδικότερα, κάποιοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας αναρτήσεις του βουλευτή στο Facebook για την προεκλογική του εκστρατεία, εκτόξευσαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς θίγοντας την καταγωγή του πολιτευτή.

«Το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές της Αμαλιάδας ψηφίζει έναν δικό της άνθρωπο. Αυτόν ξέρει αυτόν εμπιστεύεται – Ψηφίστε, σκουπίστε τελειώστε εβραιoραγιάδες μου…» έγραψε κάποιος.

Άλλος σχολιαστής απευθυνόμενος στον ίδιο έγραψε «Πατρίδα δεν έχεις για να πολιτευτείς, γιατί να σε ψηφίσουν οι Έλληνες, με ποιο δικαίωμα ζητάς την ψήφο τους;».

Υποστηρικτές του υποψήφιου βουλευτή κάνουν λόγο για «αήθη ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδή στοιχεία» ενώ άλλοι γράψανε πως «έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά ως κοινωνία για να επιτρέπουμε τέτοιες ανήθικες επιθέσεις σε άξιους ανθρώπους που τιμούν τον τόπο της κοινής μας καταγωγής»

O πολιτευτής στην Ηλεία, απαντώντας στις ρατσιστικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνθηκε στον κόσμο που δήλωσε τη στήριξή του. «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εκφράσατε την υποστήριξη σας απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που δέχομαι εγώ κι η οικογένεια μου τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» έγραψε ο Μισέλ Αμπού – Χάντμπα συμληρώνοντας πως «είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε αυτές τις κοινές αξίες και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το μέλλον».

Ολόκληρη η απάντηση του πολιτευτή

«Όταν ξεκινούσα τον προεκλογικό αγώνα μου ήξερα, δυστυχώς, πως κάποιοι θα δουν το ονοματεπώνυμό μου ως αφορμή για να χύσουν δηλητήριο.
Δεν σκέφτηκα όμως, ούτε για μια στιγμή, ότι αυτό είναι εμπόδιο. Ίσα ίσα. Είναι κίνητρο. Είμαι ενεργός πολίτης, δικηγόρος, αυτοδιοικητικός, γιατί αγαπώ τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Και πολιτεύομαι ως περήφανος γιος μιας Ελληνίδας κι ενός Παλαιστίνιου κι ως πατέρας μιας μικρής κόρης, ενός μικρού γιου και σύζυγος μιας υπέροχης μάνας, γιατί θέλω να παλέψω, με όση δύναμη έχω, για μια κοινωνία ανοιχτή, πιο δίκαιη για όλους και καλύτερη για τα παιδιά μας.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εκφράσατε την υποστήριξη σας απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που δέχομαι εγώ κι η οικογένεια μου τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε αυτές τις κοινές αξίες και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το μέλλον».

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024