Τέσσερις μαθητές θα παρελάσουν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ερεικούσσα.
Η Ερεικούσσα είναι ένα μικρό νησί με 70 – 80 μόνιμους κατοίκους, βόρεια της Κέρκυρας, το οποίο ετοιμάζεται να κάνει παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά μόνο με τέσσερις μαθητές.
Μιλώντας στο MEGA η παιδαγωγός, Μαρία Δασκαλομαρκάκη, αναφέρει πως τα παιδιά που θα παρελάσουν είναι ένας μαθητής νηπιαγωγείου και τρεις μαθητές δημοτικού.
«Έχει τις προκλήσεις του το να μένεις σε ένα τέτοιο τόπο», αναφέρει η παιδαγωγός τονίζοντας ότι επέλεξε να μείνει εκεί γιατί όπως η ζωή όμως εδώ κυλάει διαφορετικά, είναι πολύ ήρεμη».
Η νηπιαγωγός, Μαρία Χονδρογιάννη, αναφέρει πως τα παιδιά έχουν συνηθίσει αυτή την καθημερινότητα.
«Είναι πιο οικογενειακά όλα εδώ. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 70 -80 άτομα. Το νηπιαγωγείο συντηρήθηκε φέτος καθώς δεν υπήρχε μέχρι πρότινος. Όπου υπάρχουν παιδιά θα πρέπει να υπάρχουν σχολεία. Μακάρι να έρθουν και άλλοι άνθρωποι εδώ».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας