Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να ξεθαμπώσετε τους προβολείς του αυτοκινήτου σας άμεσα και με ελάχιστο κόστος

Πώς να ξεθαμπώσετε τους προβολείς του αυτοκινήτου σας άμεσα και με ελάχιστο κόστος

Τα «εργαλεία» που θα χρειαστείτε βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό

Με δύο μόλις προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και τα χρησιμοποιούμε καθημερινώς, μπορούμε να επαναφέρουμε τη γυαλάδα στους θαμπωμένους προβολείς του αυτοκινήτου μας.

Ένα καθαρό αυτοκίνητο δεν μας προσφέρει μονάχα την αισθητική ικανοποίηση αλλά του δίνει και μία αποτελεσματική λειτουργικότητα. Όταν λοιπόν η τελευταία  επηρεάζει και τους υπόλοιπους οδηγούς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του οχήματός μας.

Ένας θολωμένος προβολέας δεν είναι σε θέση να φωτίσει επαρκώς το οδόστρωμα και κατά συνέπεια επηρεάζει το έργο του οδηγού και αυξάνει τις πιθανότητες να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Το θάμπωμα των φαναριών οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό τους από τη συχνή χρήση τους, αλλά και της αυξημένης ηλιοφάνειας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σίγουρα η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθεί κανείς σε έναν ειδικό ώστε να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα ή να αγοράσει ένα κιτ ειδικό για το καθάρισμα των φαναριών που είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Εάν ωστόσο το πρόβλημα επείγει και αναζητάτε μία άμεση λύση και σίγουρα οικονομική, τότε μπορείτε να αναζητήσετε ένα λεμόνι και λίγη μαγειρική σόδα, είτε μία οδοντόπαστα.

Αρχικά κόβετε ένα λεμόνι στη μέση και ρίχνετε από πάνω μία γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Σε δευτερόλεπτα θα ξεκινήσει η γνωστή χημική αντίδραση, ωστόσο μη σας ανησυχήσει.

Πάρτε το λεμόνι και αρχίστε να τρίβετε απαλά τον θολωμένο προβολέα με κυκλικές κινήσεις, ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε. Το αποτέλεσμα θα εκπλήξει σίγουρα!

Η δεύτερη εναλλακτική είναι αυτή της οδοντόκρεμας, η οποία επίσης θα σας προσφέρει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα με το λεμόνι και τη σόδα.

Να σημειωθεί βέβαια πως τα παραπάνω tricks δεν μπορούν να αντικαταστήσουν σε καμία περίπτωση τη δουλειά των ειδικών.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024