Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η PRODEA Investments χορηγός του αριστουργηματικού «Βέρθερου» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η PRODEA Investments χορηγός του αριστουργηματικού «Βέρθερου» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αποδεικνύει τη στήριξή της στον πολιτισμό

Από τις 23 Μαρτίου 2023 και για έξι παραστάσεις, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εμβληματική όπερα «Βέρθερος» του σπουδαίου γάλλου συνθέτη Ζυλ Μασνέ, μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας, που κατέστη εφικτό μεταξύ άλλων και χάρη στη στήριξη της PRODEA Investments, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα, που ενίσχυσε τη σημαντική παραγωγή από τον ρόλο του χορηγού.

Την αριστουργηματική όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, η οποία βασίζεται στο αντίστοιχο μυθιστόρημα του Γκαίτε, θα ερμηνεύσουν η κορυφαία μεσόφωνος της εποχής μας, Ανίτα Ρατσβελισβίλι και ο σπουδαίος ιταλός τενόρος Φραντσέσκο Νεμούρο που κατέχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ την ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο διάσημος καναδός αρχιμουσικός Ζακ Λακόμπ, σε μια εκδήλωση-σημείο αναφοράς για τον κόσμο του λυρικού θεάτρου. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός επενδυμένο με ιδιαίτερη συμβολική αξία, μιας και πρόκειται για την τελευταία όπερα που σκηνοθέτησε ο Σπύρος Ευαγγελάτος, μια εμβληματική μορφή του θεάτρου και της όπερας στην Ελλάδα, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Ολύμπια το 2014. Την αναβίωση της σκηνοθεσίας υπογράφει ο Ίων Κεσούλης.

Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου που πραγματεύεται την ιστορία του αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα στον νεαρό Βέρθερο και την Σαρλότ. Αντιλαμβανόμενος ότι ο έρωτάς του δεν έχει ελπίδες για αίσιο τέλος, ο Βέρθερος αυτοκτονεί. Η Σαρλότ, συναισθανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης σπεύδει στο πλευρό του, για να τον προλάβει λίγο πριν ξεψυχήσει. Περιγράφοντας δεξιοτεχνικά τον ποιητικό χαρακτήρα του ιδεαλιστή Βέρθερο και της παγιδευμένης στις κοινωνικές επιταγές Σαρλότ, ο Μασνέ δημιούργησε μια όπερα που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην εποχή της, αλλά και μέχρι σήμερα.

«Δομές Ευθύνης» για την Κοινωνία και τον Πολιτισμό

Η στάση της PRODEA Invesments ως αρωγού σε δρώμενα που προάγουν τις Τέχνες, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Δομές Ευθύνης» που έχει αναπτύξει η εταιρεία, που τώρα συνεργάζεται με μια από τις σημαντικότερες «δομές» πολιτισμού στη χώρα μας. Τα έξι τελευταία χρόνια, η PRODEA Investments επενδύει σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο σχέδιο κοινωνικών δράσεων και παρεμβάσεων που περιλαμβάνει τομείς όπως η βελτίωση των υποδομών και η λειτουργική αναβάθμιση σημαντικών κοινωνικών δομών, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των στελεχών της. Η αριστεία που πρεσβεύει η Εθνική Λυρική Σκηνή συγκλίνει απόλυτα με τις αξίες της PRODEA καθώς και με την καινοτόμα πορεία της, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει με κριτήρια αειφορίας σε ακίνητα υψηλής ποιότητας.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024