Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάντο όπως ο Ολυμπιακός: Μέχρι τέλους και η Ρεάλ!

Κάντο όπως ο Ολυμπιακός: Μέχρι τέλους και η Ρεάλ!

Σε πόλεμο με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία η «Βασίλισσα» για τη διαιτησία, το VAR και τα... χατίρια στην «χρεωκοπημένη» Μπαρτσελόνα

Είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Αυτή με τα περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία. Θεσμός. Κυρίαρχος. Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης (αν και στα ισπανικά η μετάφραση είναι «βασιλικός όμιλος Μαδρίτης» – για τους Ισπανούς σκέτο «η Μαδρίτη» – και είναι η προσφώνηση όταν γίνονται αναφορές σε αυτή).

Όλοι τη θεωρούν μόνιμα ευνοημένη. Έχουν μείνει κατάλοιπα σε πολλούς εντός Ισπανίας από την εποχή του Φράνκο. Ίσως και να ήταν (και να παραμένει). Κι όμως η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σε άμεση ρήξη με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία!

Το –κατά τους Καταλανούς – αγαπημένο παιδί της κυβέρνησης και των ποδοσφαιρικών αρχών δεν λέει πια ούτε «καλημέρα» με την RFEF.

Είναι πια σε… αποκλίνουσες διαδρομές. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βαδίζουν σε άλλους δρόμους. Ουσιαστικά είναι σε πόλεμο.

Για τον πρόεδρο της, Φλορεντίνο Πέρεθ, η αντιμετώπιση της από τη διαιτησία είναι «απαράδεκτη» και η χρήση του VAR είναι μονίμως με αποτελέσματα εις βάρος της! Oι αποφάσεις στο πρόσφατο ντέρμπι με την Μπάρτσα στο «Κάμπ Νόου» ήταν η περίφημη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κλος Γκόμεθ όπως… Στηβ Μπένετ!

Στη μεγάλη Ρεάλ είναι ξεκάθαρο ότι δεν σκοπεύουν να τα παρατήσουν, μέχρι να αλλάξει το σύστημα διαιτησίας. Ειδικά θέλουν να αλλάξει η διαχείριση του VAR.

Τα έχουν με τον υπεύθυνο του VAR στην Ισπανία, παλιό μεγάλο διαιτητή, Κλος Γκόμεθ.

Θέλουν να φύγει άμεσα. «Δεν μπορεί όλα να είναι βάρος μας. Κάθε χιλιοστό να είναι κόντρα στη Ρεάλ. Πως βρίσκουν κάθε φορά το frame στο βίντεο για να φέρουν την κάθε φάση εναντίον μας, είναι κάτι το απίστευτο», φωνάζουν στο «Μπερναμπέου» και σε όλη την Καστίλλη. Όλα αυτά για χατήρι της Μπαρτσελόνα. Ο «αιώνιος» πόλεμος.

Στην ομοσπονδία δεν κάνουν πίσω. Ο πρόεδρος Λουίς Ρουμπιάλες και ο Λουίς Μεντίνα Κανταλέχο (υπεύθυνος της ισπανικής ΚΕΔ) δεν ακούνε τίποτα παρά τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες της Ρεάλ. Επόμενη κίνηση τους είναι να φέρουν στην ισπανική λίγκα την εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ.

Η τεχνολογία για αυτούς τα πήγε μια χαρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αλλά και στο Ισπανικό Σούπερ Καπ. Αναμένεται να εφαρμοστεί και στο ισπανικό ποδόσφαιρο από την επόμενη σεζόν. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αρκείται με αυτή την καινοτομία.

Στη «Βασίλισσα», όπως αναφέρει η φίλα προσκείμενη στον ισπανικό σύλλογο «Μarca», δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να συνεχιστούν οι (κατά αυτούς) εις βάρος τους αδικίες και να παραμένει στο απυρόβλητο η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα (έχουν φαλιρίσει ουσιαστικά), υπάρχουν ενδείξεις για δωροδοκίες διαιτητών, αλλά κανείς δεν τολμά να κάνει το παραμικρό εναντίον της. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στη Ρεάλ.

Μέχρι τέλους για τη δικαίωση!

Στον ισπανικό σύλλογο λένε ότι το σύστημα έχει διαβρωθεί πλήρως. Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε αυτό και είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα όπλα για να φέρουν για μια αλλαγή. Αυτό παρά το γεγονός ότι στη Ρεάλ θεωρούν ότι το πρωτάθλημα έχει χαθεί. Τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι… τέλους για την ανατροπή του συστήματος.

«Δεν είναι μαύρο ή άσπρο οι αποφάσεις τους. Είναι… Μπαρτσελόνα ή Μπαρτσελόνα», λένε με αγανάκτηση στη Ρεάλ.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αυτό δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και όλα αυτά παρά την άμεση αντιπαράθεση που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με την UEFA και τον πρόεδρο της, Αλεξάντερ Τσέφεριν (για τη Σούπερ Λίγκα) που δεν κρύβουν σε καμία περίπτωση. Εκεί είναι όλα στα ίσια (υπερβολές…). Ηδη η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα για όλα τα στραβά της Μπαρτσελόνα.

«Γεγονότα και όχι λόγια», τονίζουν στη «Βασίλισσα». Την ίδια ώρα στη Βαρκελώνη ετοιμάζονται για τη στέψη, ενώ ψάχνουν τρόπο να πληρώσουν τα χρέη τους.

Συμβαίνουν και αλλού…

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024