Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσάβι κάνει πελάτη τον Αντσελότι και η Μπαρτσελόνα κοντά σε μία ισορροπία τρόμου με τη Ρεάλ

Ο Τσάβι κάνει πελάτη τον Αντσελότι και η Μπαρτσελόνα κοντά σε μία ισορροπία τρόμου με τη Ρεάλ

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι που έχει βρει το κουμπί της Ρεάλ του Αντσελότι, το ρεκόρ του Πεπ και η μία νίκη από την απόλυτη ισορροπία στα Clásicos.

«Όλες οι ομάδες της Ευρώπης τρέμουν τη Ρεάλ και η Ρεάλ την Μπαρτσελόνα». Η περίφημη ατάκα του Τιερί Ανρί επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά το βράδυ της Κυριακής στο – (σχεδόν) κατάμεστο από 95.000 και πλέον οπαδούς – Καμπ Νου. Οι «μπλαουγκράνα» βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του ματς από ένα αυτογκόλ του Αραούχο, αλλά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με 2-1 στις καθυστερήσεις και ουσιαστικά να «καθαρίσουν» τον τίτλο.

Πλέον η Μπάρτσα ξέφυγε με 12 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ρεάλ και για να χάσει αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει να μην κατέβει στα υπόλοιπα ματς. Σε μία εποχή που η «Βασίλισσα» έκανε επίδειξη δύναμης στο Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ και δείχνει ικανή να το κατακτήσει ξανά, κόντρα στους Καταλανούς υποκλίθηκε για ακόμη μία φορά.

Για τη τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς μέσα στο 2023 για την ακρίβεια. Από το 2011 και την εποχή του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε η Μπαρτσελόνα να πάρει τρεις νίκες σε Clásicos. Και το κατάφερε 12 χρόνια μετά με προπονητή τον Τσάβι και τον Πεπ να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα από την κερκίδα. Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο με το 3-1 στο Σούπερ Καπ, για να ακολουθήσει το 1-0 στη Μαδρίτη για το Κύπελλο και τώρα το 2-1 για το πρωτάθλημα.

Στα έξι τελευταία ντέρμπι με τον Τσάβι στον πάγκο της, η Μπαρτσελόνα μετράει πέντε νίκες (η μία σε φιλικό) κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο και μόλις μία ήττα. Αυτή με 3-1 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου για τη La Liga. Η αρχή σε αυτή την ιστορία είχε γίνει ακριβώς έναν χρόνο πριν. Στις 20 Μαρτίου οι «μπλαουγκράνα» επισκέφθηκαν το Μπερναμπέου, με τη Ρεάλ τότε να είναι πρώτη και με διαφορά στη βαθμολογία, αλλά η Μπαρτσελόνα τη διέλυσε με 4-0 μέσα στο σπίτι της, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση που ξύπνησε μνήμες από άλλες εποχές.

Παράλληλα, έβαζε τέλος με εκείνο το εκκωφαντικό διπλό σε ένα σερί πέντε νικών που είχαν δημιουργήσει οι Μαδριλένοι στα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Και μόλις άρχιζε η πελατειακή σχέση του Τσάβι με τον Αντσελότι ο οποίος μπορεί να κάνει… πάρτι κόντρα σε Γκουαρντιόλα και Κλοπ, αλλά απέναντι στον προπονητή της Μπαρτσελόνα τα έχει βρει σκούρα.

Στις 5 Απριλίου η Μπάρτσα θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει το σερί καθώς θα υποδεχτεί ξανά τη Ρεάλ, για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου. Σε εκείνο το ματς θα της αρκεί βέβαια και να μην χάσει ώστε να προκριθεί, αλλά η νίκη θα είναι και πάλι σε πρώτο πλάνο και για έναν ακόμη λόγο. Με το χθεσινό αποτέλεσμα, η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 100 νίκες στην ιστορία της κόντρα στη Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλει ακόμη μία για την απόλυτη ισορροπία αφού η «Βασίλισσα» έχει 101 (52 ματς έχουν λήξει ισόπαλα).

Από αυτές τις 100 νίκες, οι 74 είναι για το πρωτάθλημα, οι 17 για το Κύπελλο, οι πέντε για το ισπανικό Super Cup, οι δύο για το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και ισάριθμες για το League Cup. Οι 64 είναι εντός έδρας, οι 31 στη Μαδρίτη και οι πέντε σε ουδέτερες έδρες. Πολύ κοντά είναι οι δύο ομάδες και στα γκολ καθώς η Ρεάλ έχει πετύχει 420 και η Μπαρτσελόνα 415. Η λογική λέει πως εδώ πολύ δύσκολα θα αλλάξουν οι ισορροπίες μετά τη ρεβάνς του Κυπέλλου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024