Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο παράγοντας Γκάβι που μπορεί να κρίνει το Classico (vid)

Ο παράγοντας Γκάβι που μπορεί να κρίνει το Classico (vid)

Καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα Γκάβι στη μητέρα των μαχών με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη ντέρμπι είναι αυτό μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ.

Οι δυο ομάδες αναμετρώνται σήμερα για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ισπανίας σε έναν αγώνα που θα κρίνει εν πολλοίς το πρωτάθλημα, αφού οι «μπλαουγκράνα» μετρούν 65 βαθμούς όντας 1οι ενώ αντίστοιχα η Βασίλισσα είναι στη 2η θέση εννέα βαθμούς πίσω, και θα πρέπει να τρέξει αρχής γενομένης από το βραδινό «Classico» (22.00 στο Καμπ Νου).

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα έχει μία ασφαλή διαφορά αλλά θέλει να την κρατήσει -και να την αυξήσει-  αν γίνεται. Σίγουρα καταλυτικό ρόλο πάντως, θα παίξουν τα αστέρια των δυο ομάδων και σε τι κατάσταση θα βρεθούν.

Ο Μπενζεμά από τη μία ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και θα παίξει όπως όλα δείχνουν ενώ από την άλλη ο Τσάβι θα έχει εκτός τον Πέδρι και τον Ντεμπελέ. Ως εκ τούτου περιμένει πολλά από το νεαρό άσο Γκάβι (έτσι κι αλλιώς) που κόντρα στη Ρεάλ τα πηγαίνει περίφημα τελευταία

Ο παράγοντας Γκάβι

Ο Γκάβι αν και μόλις στα 19 του είναι ένας σχεδόν ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής στη μεσοεπιθετική γραμμή των «μπαουγκράνα», ποδοσφαιριστής ακούραστος που δε σταματάει να να κυνηγάει μπάλες ενώ ποτέ δεν κάνει περιττές ενέργειες και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τον σταματήσει κάποιος. Φέτος με την ομάδα της Βαρκελώνης μετράει 36 εμφανίσεις με 2 τέρματα και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τι κάνει με τη Ρεάλ

Ο νεαρός άσος συνολικά, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τη Βασίλισσα έξι φορές για το πρωτάθλημα το κύπελλο αλλά και το Super Cup και μετράει τρεις νίκες και τρεις ήττες. Σε 4 αγώνες ωστόσο έχει ξεκινήσει βασικός ενώ έχει σκοράρει και ένα τέρμα. Αυτό στον πρόσφατο τελικό του Super Cup στην Αραβία με την Μπαρτσελόνα να το κατακτά (νίκη 3-1). Στο συγκεκριμένο αγώνα μάλιστα, ο 19χρονος παίκτης εκτός από το γκολ, έδωσε και δυο ασίστ στους συμπαίκτες του κερδίζοντας τον τίτλο του MVP όντας κομβικός. Πάντως ποτέ δεν έχει περάσει απαρατήρητος στα συγκεκριμένα παιχνίδια ενώ δείχνει και ηγετικά χαρακτηριστικά στα κρίσιμα ματς γενικότερα.

Η Μπαρτσελόνα κατακτά το Super Cup Ισπανίας με τον Γκάβι να κάνει… πάρτι

Τι λένε στη Μαδρίτη

«Εδώ και καιρό έβλεπα στις ειδήσεις ότι ο Γκάβι είναι… «χασάπης». Ξέρω από πού έρχονται αυτές. Πρέπει να προστατεύσουμε τον παίκτη. Προπονείται πολύ καλά. Μπαίνει σκληρά στις φάσεις αλλά ποτέ με κακό σκοπό» είχε δηλώσει ο τεχνικός των Καταλανών, Τσάβι υπονοώντας πως η Ρεάλ (για τη λέξη «χασάπης») έχει βάλει το χέρι της για να ακουστούν αυτά τα λόγια.

Η αλήθεια είναι ότι στη Μαδρίτη (που κάποτε τον ήθελαν), δεν τον έχουν σε πολύ εκτίμηση εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο μπαίνει στις φάσεις και θα έχουν το νου τους σε αυτόν, με τον ίδιο ωστόσο, να θεωρείται από πολλούς στην Ισπανία ως ο παράγοντας Χ που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη μητέρα των μαχών.

Μένει να αποδειχθεί και εμπράκτως αυτό!

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024