Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Mastercard υποστηρίζει την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η Mastercard υποστηρίζει την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η εταιρεία στέκεται στο πλευρό των γυναικών επαγγελματιών προσφέροντας υποτροφίες για σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Γυναικεία ενδυνάμωση σημαίνει να ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση των γυναικών ώστε αυτές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Ανεξαρτησία, εξέλιξη, αυτοπραγμάτωση είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται η ισότητα.  Για αυτό και χαιρόμαστε τόσο όταν ενημερωνόμαστε για ευκαιρίες και προγράμματα, όπως το «Master your Own Business» της Mastercard, που υποστηρίζει τις γυναίκες στην προσπάθειά τους να κάνουν πραγματικότητα τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Πρόγραμμα εξέλιξης

Από τις 26 Απριλίου και για δυο μήνες, γυναίκες επιχειρηματίες, ελεύθερες επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα ολοκληρωμένο δίμηνο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Executive Development του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, με στόχο την ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων – αλλά και της κατάλληλης νοοτροπίας για μέγιστη αποτελεσματικότητα και ανθεκτικότητα στην απαιτητική αγορά του σήμερα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Master your Own Business», οι 20 υπότροφοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα που αφορούν στους πυλώνες Leadership & Self-Leadership, Digitalization και Entrepreneurship, από εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου τους.

Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Ιούνιο, οι συμμετέχουσες θα έχουν αποκτήσει νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν και να διαμορφώσουν την επιχειρηματική τους νοοτροπία, να κατανοήσουν καλύτερα το επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο κινούνται και – κυρίως – να αποκτήσουν τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται, ώστε να διεκδικήσουν τον χώρο τους σε μια ανταγωνιστική οικονομία και να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν γυναίκες επαγγελματίες και επιχειρηματίες μεσαίου και ανώτερου επαγγελματικού επιπέδου, για να διεκδικήσουν τις 20 δίμηνες υποτροφίες για το πρόγραμμα «Master your Own Business» και να προετοιμαστούν για το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των online μαθημάτων εδώ και υποβάλετε αίτηση συμμετοχής έως και τις 31 Μαρτίου.

Πολύτιμη καθοδήγηση

Το σχέδιο δράσεων που έχει αναπτύξει η Mastercard με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση δεν περιορίζεται στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα που δημιούργησε σε συνεργασία με το Alba. Εκτός των άλλων, η εταιρεία τεχνολογίας συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά το επιτυχημένο Live A Legacy Mentoring Program, δίνοντας την ευκαιρία σε 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring, μέσα από το δίκτυο καταξιωμένων μεντόρων του Women On Top. Το πρόγραμμα, που έχει στόχο να εξοπλίσει τις συμμετέχουσες με τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, αλλά και να τους προσφέρει ενδυνάμωση και να τις βοηθήσει να εξελιχθούν, θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2023.

Δηλώστε συμμετοχή στην πλατφόρμα Live A Legacy έως τις 9 Απριλίου.

Εξέλιξη στην πράξη

Ταυτόχρονα, η Mastercard διευρύνει το Live A Legacy, σε συνεργασία πάντα με το Women On Top, φιλοδοξώντας να ενισχύσει την επαγγελματική αυτοπεποίθηση σε ακόμη περισσότερες εργαζόμενες και επιχειρηματίες. Από τον Ιούνιο του 2023, η πρωτοβουλία αποκτά νέα δομή, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει τρεις σημαντικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά, για πρώτη φορά, και στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα εγκαινιάσει τη νέα δράση Live A Legacy Mentoring Events. Επιπλέον, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι συμμετέχουσες στο Live A Legacy έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει η Mastercard, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, αλλά και εταιρείες που ανήκουν στο ευρύτατο δίκτυο συνεργατών της.

Στο πλευρό των γυναικών από τα πρώτα τους βήματα

Απόδειξη της ουσιαστικής διάθεσης της Mastercard για βοήθεια και της ολοκληρωμένης υποστήριξης που επιδιώκει να προσφέρει στις γυναίκες για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, αποτελεί η πρωτοβουλία Girls4tech που απευθύνεται σε μαθήτριες 8 έως 12 ετών. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της θεμελίωσης σωστών βάσεων από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία, η Mastercard ανέπτυξε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών STEM που βασίζεται σε παγκόσμια πρότυπα Επιστημών και μαθηματικών. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην τεχνολογία πληρωμών της εταιρείας και στηρίζει έμπρακτα τα νεαρά κορίτσια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν δεξιότητες που θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή σε μια καριέρα στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024