Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maestro: Το μεγάλο ταξίδι της σπουδαίας σειράς του Mega μόλις ξεκίνησε

Maestro: Το μεγάλο ταξίδι της σπουδαίας σειράς του Mega μόλις ξεκίνησε

Την πρώτη παράσταση το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη την έδωσε στο MEGA και αποθεώθηκε. Πλέον, κουνά τη «μπαγκέτα» του μαγεύοντας το διεθνές κοινό και ο επικεφαλής του Netflix καλεί τον Χριστόφορο σε δείπνο μαζί με τη Μαρία Μενούνος, τη Λία Βαρντάλος, τον Τζον Στάμος. Ήδη η σειρά βρίσκεται στην πρώτη 10άδα της πλατφόρμας streaming

«Ενδιαφέρουσα πλοκή, μαγευτικές εικόνες, εξαιρετική σκηνοθεσία, φωτογραφία κινηματογραφικού επιπέδου, μοναδικό καστ, οσκαρικές ερμηνείες και φυσικά η πανέμορφη Ελλάδα» ήταν κάποια από τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε ήδη από την προβολή του πρώτου επεισοδίου, η σειρά Maestro που δημιούργησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για το MEGA.

Οι εγκωμιαστικές κριτικές συνεχίστηκαν μέχρι το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Το τηλεοπτικό κοινό λάτρεψε τη σειρά με τα ποσοστά τηλεθέασης για τη σειρά να είναι εντυπωσιακά υψηλά.

Το προσωπικό στοίχημα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αλλά και του MEGA, για ποιοτικές σειρές μυθοπλασίας με αναβαθμισμένη αισθητική, για τηλεοπτικά προϊόντα που σέβονται το μέσο και τις απαιτήσεις του τηλεθεατή, είχε κερδηθεί. Και σίγουρα ήταν μια μορφή δικαίωσης για όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του Maestro όταν το Netflix το καλοδέχτηκε.

Το Mega, άλλωστε, επενδύει στη μυθοπλασία και το αποδεικνύει με σπουδαίες σειρές που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του, με το Maestro φυσικά να συνεχίζεται με δεύτερο κύκλο. Τα επεισόδια του νέου κύκλου θα γυριστούν μέσα στη χρονιά ώστε το 2024 να δουν οι τηλεθεατές τη συνέχεια της σπουδαίας σειράς μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Δίπλα στις σειρές The Crown, Stranger Things, το σκοτεινό Dahmer, το YOU, κέρδισε επάξια μια θέση, και μάλιστα περίοπτη, το «Maestro». Η πρώτη ελληνική σειρά στην ιστορία που φιλοξενείται στην ταινιοθήκη της παγκόσμιας πλατφόρμας, με πολλούς από ότι δείχνουν οι μετρήσεις να αργούν το πρωί στη δουλειά τους γιατί ξενύχτησαν βλέποντάς τη.

Δείτε το βίντεο

«Maestro in Blue»

Το «Maestro in Blue» όπως είναι ο τίτλος στο Netflix, παραπέμποντας στο γαλάζιο της Ελλάδας, διαθέσιμο πλέον σε όλον τον κόσμο, μόλις μέσα σε λίγες ημέρες σκαρφάλωσε στη λίστα με τα 10 μη αγγλόφωνα (non-english) προγράμματα που προβλήθηκαν περισσότερο από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, η σειρά έφτασε τις 7,3 εκατομμύρια ώρες προβολής. Μάλιστα, σε πολλές χώρες σκαρφάλωσε ψηλά στην κατάταξη: για παράδειγμα, στην Αμερική βρίσκεται στη δέκατη θέση ενώ στην Αυστραλία, στην έβδομη, στην Ιταλία βρέθηκε στην 6η θέση, στην Τουρκία στην 5η θέση, ενώ στη Μάλτα στην 4η.

«Όταν βλέπεις ότι κάτι για το οποίο έχουν δουλέψει τόσοι άνθρωποι, τόσο σκληρά, αρχίζει να αποδίδει (περισσότερο από όσο φανταζόσουν) τότε αισθάνεσαι την χαρά και την όρεξη να το κάνεις ακόμα καλύτερο!!», έγραψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην ανάρτησή του σχολιάζοντας την αποδοχή της σειράς, η οποία χωρίς την αρωγή του MEGA δεν θα είχε ποτέ καταστεί εφικτό να «γεννηθεί».

«Είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει. Αν δεν είχα την στήριξη και το πράσινο φως από το MEGA και την πρόσκληση από τον πρόεδρο του καναλιού που μου είπε «κανε ό,τι θέλεις ελεύθερα», δεν θα μπορούσα να το κάνω. Το έκανα χάρις στην ελευθερία που μου έδωσε το MEGA να κινηθώ όπως θέλω. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μια δουλειά τέτοιων απαιτήσεων» έλεγε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Η έκπληξη από τον ισχυρό άνδρα του Netflix

Με το Maestro in Blue να κατακτά τον κόσμο, ο επικεφαλής περιεχομένου και συνδιευθύνοντας σύμβουλος στο Netflix, Τεντ Σαράντος, κάλεσε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη σε δείπνο στο Λος Άντζελες. Μαζί τους ήταν και ηθοποιοί/παρουσιαστές ελληνικής καταγωγής που ζουν στην Αμερική όπως η Μαρία Μενούνος, Νία Βαρντάλος, Τζον Στάμος κ.α.

«Ένα κάλεσμα από τον Ted Sarandos για την επιτυχία του Maestro in Blue στις πρώτες του παγκόσμιες μέρες… Δεν έχω λόγια να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη και ευτυχία για αυτό που έζησα εδώ στο ΛΑ και για την καταπληκτική υποδοχή» έγραψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Instagram.

#MaestroInBlue: Αποθέωση για τη σειρά, έρωτας για την Ελλάδα

Μια περιήγηση στο twitter, #MaestroInBlue, εξηγεί απολύτως την μεγάλη επιτυχία.

Δεκάδες μηνύματα ανθρώπων που εκθειάζουν τις δυνατές ερμηνείες, τις μαγευτικές εικόνες, τη μουσική και φυσικά το σενάριο που θίγει με πραγματικά μαεστρικό τρόπο ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, ο ρατσισμός και η ομοφοβία, θέτοντας τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, χωρίς υπεκφυγές και ωραιοποιήσεις, αναγκάζοντας την κοινωνία να κοιτάξει κατάματα τον καθρέφτη.

Οι ερμηνείες των Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Μαρίας Καβογιάννης, Κλέλιας Ανδριολάτου, Αντίνοου Αλμπάνη, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρη Κίτσου αποθεώνονται. Οι Παξοί και η Κέρκυρα, όπου διαδραματίζεται η σειρά, κινδυνεύουν να «βουλιάξουν» αφού πολλοί δηλώνουν ερωτευμένοι με τα ελληνικά νησιά και θέλουν να μετακομίσουν, η Ελλάδα αναδεικνύεται.

Καλοδεχούμενη η Katerina Dimitratos, που αν όντως αποφασίσει να μετακομίσει θα δει πιο γρήγορα στο MEGA τη συνέχεια της αγαπημένης σειράς αφού ήδη το σενάριο των πρώτων επεισοδίων του δεύτερου κύκλου ετοιμάζεται και τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024