Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ»

Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ»

Επιδρομή της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ»

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια επιδρομής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SΕΚ) σε χώρους των «Πολιτών του Ράιχ» (Reichsbürger) στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Η SEK πραγματοποίησε σήμερα εφόδους σε 22 ακίνητα σε όλη τη Γερμανία, ενώ έρευνες για την οργάνωση γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ου του Ρόις, ο οπoίος σχεδίαζε ένοπλη εισβολή στην Bundestag και τελικά ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, πραγματοποιούνται και στην Ελβετία.

Τραυματίστηκε αστυνομικός

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία έδωσε σήμερα εντολή για τη δεύτερη έρευνα σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση. Κατά τη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα υπόπτου στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, ο ένοικος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και τον τραυμάτισε. Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ ο δράστης συνελήφθη άμεσα. Στο πλαίσιο της σημερινής ομοσπονδιακής έρευνας έχουν συλληφθεί ήδη πέντε άτομα.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ερευνά εδώ και μήνες την υπόθεση, με την «υποψία του σχηματισμού τρομοκρατικής οργάνωσης», ενώ εκτιμά ότι ο στόχος που είχαν θέσει οι ίδιοι οι «Πολίτες του Ράιχ» ήταν «να υπερβούν την ισχύουσα κρατική τάξη στη Γερμανία», ακόμη και με τη χρήση «στρατιωτικών μέσων και βίας εναντίον εκπροσώπων του κράτους». Σύμφωνα με την BILD, μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επιδρομής τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στον χώρο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, συνελήφθησαν 25 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ο θεωρούμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης, Ερρίκος 13ος του Ρόις. Η οργάνωση χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως «ιδιαίτερα επικίνδυνη τρομοκρατική», με την υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ να κάνει λόγο για «άβυσσο τρομοκρατικής απειλής». Ιδιαίτερο ρόλο στη ριζοσπαστικοποίηση των «Πολιτών του Ράιχ» εκτιμάται ότι έχει διαδραματίσει η οργάνωση συνωμοσιολογίας QAnon, η οποία τον Ιανουάριο του 2021 παρακίνησε τον όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο, στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024