Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τρεις νεκροί από πλήγμα ρωσικών drones στο Κίεβο

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από πλήγμα ρωσικών drones στο Κίεβο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν από επίθεση drones που πραγματοποιήθηκε την περασμένη νύκτα στην περιφέρεια του Κιέβου

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν από επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη νύκτα στην περιφέρεια του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.

«Μια μη στρατιωτική εγκατάσταση υπέστη ζημιές έπειτα από νυκτερινή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια του Κιέβου», η οποία προκάλεσε πυρκαγιά, πρόσθεσε η διοίκηση με ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, κυρίως για το πού πραγματοποιήθηκε το πλήγμα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, διασώστες εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν 16 από 21 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Έκρηξη στην Κριμαία κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους

Έκρηξη στην πόλη Τζάνκοϊ, στη χερσόνησο της Κριμαίας, είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν ρωσικοί πύραυλοι που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς από την Ουκρανία, ανέφερε χθες Δευτέρα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι πύραυλοι προορίζονταν για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η επίθεση είχε σκοπό να συνεχιστεί η διαδικασία της «αποστρατιωτικοποίησης της Ρωσίας» και η προετοιμασία για την απελευθέρωση της Κριμαίας από τη ρωσική κατοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.

Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της έκρηξης το Κίεβο

Το Κίεβο δεν ανέλαβε ρητώς την ευθύνη για την επίθεση. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από ρωσικής πλευράς για την καταστροφή πυραύλων ή των τύπων τους.

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην Κριμαία, ανέφερε ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικά UAVs στην Τζάνκοϊ.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024