Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους κρουζ στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους κρουζ στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της

οι σημερινές εκτοξεύσεις μπορεί να περιέλαβαν τους βορειοκορεατικούς στρατηγικούς πυραύλους κρουζ. Ο όρος «στρατηγικός» χρησιμοποιείται τυπικά για να περιγράψει όπλα που έχουν πυρηνική δυνατότητα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πολλαπλούς πυραύλους κρουζ προς τα ανοικτά της ανατολικής ακτής της, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις για την τελευταία μιας σειράς δοκιμών όπλων που έχει πραγματοποιήσει η Πιονγκγιάνγκ ενώ οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές δυνάμεις διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν γύρω στις 10:15 (τοπική ώρα, 03:15 ώρα Ελλάδας) από την επαρχία Νότια Χαμγκιόνγκ της Βόρειας Κορέας, ανακοινώθηκε από την ίδια πηγή.

Δεν έγινε αμέσως σαφές πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και ποιου ακριβώς τύπου ήταν.

Οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναλύουν λεπτομέρειες των πυραύλων, ανακοινώθηκε από το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα γυμνάσια ΗΠΑ -Νότιας Κορέας

«Θα ολοκληρώσουμε επιτυχώς τα γυμνάσια Freedom Shield όπως έχει προγραμματισθεί», υπογράμμισε το επιτελείο.

Οι σύμμαχοί αναμένεται να ολοκληρώσουν αύριο, Πέμπτη, τα 11ήμερα γυμνάσια με την ονομασία Freedom Shield (Ασπίδα Ελευθερίας).

Οι σημερινές εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις τρεις ημέρες αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς προς τη θάλασσα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει καταφερθεί εναντίον των γυμνασίων που διεξάγονται από τις νοτιοκορεατικές και τις αμερικανικές δυνάμεις, λέγοντας πως αποτελούν προετοιμασία για μια εισβολή στη Βόρεια Κορέα. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ το αρνούνται υποστηρίζοντας πως πρέπει αντιθέτως να προετοιμαστούν για να αμυνθούν εναντίον της βορειοκορεατικής επιθετικότητας.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως οι σημερινές εκτοξεύσεις μπορεί να περιέλαβαν τους βορειοκορεατικούς στρατηγικούς πυραύλους κρουζ. Ο όρος «στρατηγικός» χρησιμοποιείται τυπικά για να περιγράψει όπλα που έχουν πυρηνική δυνατότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024