Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν να καταταγούν για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν να καταταγούν για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Βόρειας Κορέας προσφέρονται να καταταγούν εθελοντικά για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις τους με τη Νότια Κορέα.

Περίπου 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν χθες Παρασκευή να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος (στη φωτογραφία αρχείου του KCNA/via Reuters, επάνω, στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ).

«Κλιμακώνουν την ένταση»

Η αναφορά σε εθελοντική κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις ακολουθεί την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ως απάντηση στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε την Πέμπτη τον πύραυλο Hwasong-17 προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου και της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε Ουάσιγκτον και Σεούλ ότι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, με αφορμή τη διεξαγωγή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας», των μεγαλύτερων εδώ και χρόνια στην περιοχή στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Κήρυξη πολέμου»

Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ότι θα θεωρήσει «ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου» οποιαδήποτε αναχαίτιση πυραύλων της, τους οποίους εκτοξεύει δοκιμαστικά πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, στη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

«Στην περίπτωση που υπάρξει μια στρατιωτική απάντηση, όπως η αναχαίτιση (πυραύλων μας) κατά τη διάρκεια των δοκιμών των στρατηγικών μας όπλων, θα θεωρηθεί ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», δήλωσε η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024