Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο υπό το βλέμμα του Κιμ και της κόρης του

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο υπό το βλέμμα του Κιμ και της κόρης του

Σε νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, σε απάντηση, όπως ισχυρίζεται, στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε πως εκτόξευσε τις προηγούμενες ώρες διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) υπό το βλέμμα του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και της κόρης του (φωτογραφία, επάνω, από Rodong Sinmun), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Μήνυμα στους «εχθρούς»

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-17 εκτοξεύτηκε προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το KCNA, η εκτόξευση του ICBM ήταν απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, και έστειλε μήνυμα στους «εχθρούς» ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας έχουν την ικανότητα να εξαπολύσουν συντριπτικά πλήγματα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Η Πιονγιάνγκ κατηγορεί Ουάσιγκτον και Σεούλ ότι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας», τα μεγαλύτερα εδώ και χρόνια στην περιοχή, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο Βορράς έχει αποδοκιμάσει την άσκηση ως «προετοιμασίες για έναν επιθετικό πόλεμο» εναντίον του, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Και πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στη διάρκεια άσκησης εκτόξευσης πυραύλων στην οποία επίσης παρέστη με την κόρη του, ζήτησε από τον στρατό της χώρας του να εντείνει τα γυμνάσιά του προκειμένου να μπορεί ν’ αποτρέψει και ν’ απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024