Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τον στρατό να ενισχύσει τα γυμνάσια

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τον στρατό να ενισχύσει τα γυμνάσια

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τον στρατό της Βόρειας Κορέας να ενισχύσει τα γυμνάσια ενόψεις ενός πραγματικού πολέμου.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε σήμερα (10.03.2023) από τον στρατό της χώρας να εντείνει τα γυμνάσιά του προκειμένου να μπορεί να αποτρέψει και να απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο, στη διάρκεια άσκησης εκτόξευσης πυραύλων στην οποία παρέστη με την κόρη του.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «να αυξήσει τις διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου (…) σε διαφορετικές καταστάσεις» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA. Επίσης, ο ηγέτης της χώρας ζήτησε από τους στρατιώτες να προετοιμαστούν «για δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον την αποτροπή του πολέμου και δεύτερον να αναλάβουν την πρωτοβουλία του πολέμου».

Νέα δοκιμαστική εκτόξευση

Εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα (10.03.2023) από το KCNA έδειξαν την ταυτόχρονη εκτόξευση έξι πυραύλων της μονάδας Hwasong, η οποία έχει εκπαιδευτεί για «αποστολές πληγμάτων», επεσήμανε το πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι η μονάδα «εκτόξευσε μια ισχυρή ομοβροντία πυραύλων» και επέδειξε την ικανότητά της «να αντιμετωπίζει έναν πραγματικό πόλεμο στα νερά της θάλασσας της δυτικής Κορέας».

Χθες, Πέμπτη (09.2023), ο νοτιοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε ότι παρατήρησε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς προς τη θάλασσα, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Βόρειας Κορέας. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την πόλη Νάμπο, νότια της Πιονγκγιάνγκ. Από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα διεξάγουν τα μεγαλύτερα, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εδώ και 5 χρόνια.

Αυξάνει τα στρατιωτικά γυμνάσια

Εξάλλου ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γελ δήλωσε ότι η χώρα του θα αυξήσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ, σε ομιλία του για τους απόφοιτους της σχολής του Πολεμικού Ναυτικού, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι «πιο σοβαρή από ποτέ».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι τροφοδοτούν «σκοπίμως» την ένταση μεταξύ των δύο Κορέων και προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα θεωρήσει «κήρυξη πολέμου» τυχόν αναχαίτιση πυραύλων της από την Ουάσινγκτον.

Στα σημερινά στρατιωτικά γυμνάσια ο Κιμ εμφανίστηκε να συνοδεύεται από την κόρη του Ζου Άε, η οποία θεωρείται από κάποιους αναλυτές διάδοχός του.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024