Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ λίγο πριν τα γυμνάσια Ν. Κορέας - ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ λίγο πριν τα γυμνάσια Ν. Κορέας – ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ από υποβρύχιο λίγο πριν την έναρξη των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και λίγες μέρες μετά τις πολεμικές εντολές του βορειοκορεάτη ηγέτη στον στρατό του.

Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ από υποβρύχιο σήμερα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το KCNA/via Reuters), ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, λίγες ώρες πριν την έναρξη των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Νότιας Κορέας και ΗΠΑ .

«Προετοιμασίες» για πόλεμο

Ο Βορράς έχει αποδοκιμάσει την άσκηση ως «προετοιμασίες για έναν επιθετικό πόλεμο» εναντίον του, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η εκτόξευση έγινε στ’ ανοιχτά της παραλιακής πόλης Σίνπο (ανατολική Βόρεια Κορέα) σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το KCNA.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας, που επικαλείται το Yonhap, ανέφερε από την πλευρά του ότι εντόπισε νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Ενώ ενισχύει την παρακολούθηση και την επαγρύπνησή του, ο στρατός μας διατηρεί στάση πλήρους ετοιμότητας σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε το Μικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας (JCS), σε μήνυμα κειμένου που εστάλη στους δημοσιογράφους.

Πολεμικές εντολές

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια άσκησης εκτόξευσης πυραύλων στην οποία παρέστη με την κόρη του, ζήτησε από τον στρατό της χώρας του να εντείνει τα γυμνάσιά του προκειμένου να μπορεί ν’ αποτρέψει και ν’ απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «ν’ αυξήσει τις διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου (…) σε διαφορετικές καταστάσεις» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.

Επίσης, ζήτησε από τους στρατιώτες να προετοιμαστούν «για δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον την αποτροπή του πολέμου και δεύτερον ν’ αναλάβουν την πρωτοβουλία του πολέμου».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024