Το Grindr, η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα θα διανέμει στις ΗΠΑ δωρεάν τεστ HIV στο σπίτι με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εφαρμογή σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η πρόσβαση στις εξετάσεις HIV είναι «ένας από τους μεγαλύτερους περιορισμούς στη μάχη κατά της επίμονης επιδημίας του HIV».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυνήγι ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μέσω Facebook, Instagram και Grindr στις αραβικές χώρες

Το τεστ είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία μέσα από το κύριο μενού της εφαρμογής για τους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

Όσοι το παραγγείλουν θα λάβουν ένα εγκεκριμένο τεστ από τον FDA το οποίο λειτουργεί με στυλεό στα ούλα και χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να δείξει αποτέλεσμα.

Το Grindr ονομάζει το πρόγραμμα «TakeMeHome» και συνεργάζεται με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το Πανεπιστήμιο Emory και το Building Healthy Online Communities, μια κοινοπραξία προγραμμάτων δημόσιας υγείας και εφαρμογών γνωριμιών για ομοφυλόφιλους.

Μέχρι στιγμής, έχουν μοιραστεί 125.000 κιτ με τεστ ανίχνευσης HIV, σύμφωνα με το Grindr, και το ένα τρίτο αυτών των κιτ εστάλη σε άτομα που έκαναν τεστ για πρώτη φορά. Στόχος είναι να δοθούν 1 εκατομμύριο κιτ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και το Grindr ελπίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr