Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Μάλλον ήθελε να τρομάξει τη μητέρα των διδύμων» - Τι λέει ο δικηγόρος του πατέρα

Θεσσαλονίκη: «Μάλλον ήθελε να τρομάξει τη μητέρα των διδύμων» – Τι λέει ο δικηγόρος του πατέρα

«Μπορεί ο ίδιος να είχε απασφαλίσει το όχημα και να έβγαζε έξω τα παιδιά» υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα των διδύμων που κλείδωσε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου

«Δεν ήθελε να δει νεκρά τα παιδιά του» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 62χρονου πατέρα που κλείδωσε τα δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης και άνοιξε μία φιάλη υγραερίου με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στον ίδιο και τα ανήλικα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν ήθελε να φτάσει στο μοιραίο. Ήταν πράγματι μια αποκλίνουσα συμπεριφορά που κινήθηκε στα όρια αλλά δεν ήθελε να δει νεκρά τα παιδιά του. Ούτε ήθελε να εκδικηθεί τη σύζυγο βλέποντας τα παιδιά της νεκρά. Αν το ήθελε πραγματικά αυτό, δική μου εκτίμηση είναι, ότι θα το είχε κάνει και δεν θα πήγαινε υπό τα όμματα της μητέρας, θα πήγαινε σε ένα παρακείμενο χώρο και θα είχε δώσει τέλος» λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κεμανετσίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Tlive».

«Επίσης, στο λίγο διάστημα που τον είδα, μου επαναλάμβανε στερεοτύπως ότι δεν ήθελε το κακό των παιδιών του» υποστηρίζει ο δικηγόρος του απόστρατου αξιωματικού της αεροπορίας.

«Αν οι αστυνομικοί δεν έφταναν εγκαίρως, μπορεί ο ίδιος να είχε απασφαλίσει το όχημα και να έβγαζε έξω τα παιδιά» εκτιμά ο κ. Κεμανετσίδης, σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να μην ήθελε να σκοτώσει τα δίδυμα αφού δεν άκουγε τις φωνές της μητέρα των παιδιών.

«Ίσως θέλησε να τρομάξει και να απειλήσει την εν διαστάσει σύζυγό του» σημειώνει και αναφέρει για τη σχέση του ζευγαριού: «Ήταν παντρεμένοι από το 2016 αν δεν κάνω λάθος, ένας γάμος που δεν οδηγήθηκε σε ήρεμα νερά, υπήρξε μία αποκλίνουσα συμπεριφορά εσχάτως μετά την εκδίκαση της αγωγής διαζυγίου».

«Τα δίδυμα σώθηκαν στο παρά πέντε» – «Πάγωσαν» οι αστυνομικοί

Το σοκ που έζησαν όταν έφτασαν στο σημείο όπου ο πατέρας είχε κλειδώσει τα δίδυμα στο αυτοκίνητο, περιγράφει ο ένας από τους αστυνομικούς που έσωσαν τα παιδάκια.
«Όσον αφορά στο περιστατικό έχω να πω ότι τα παιδιά τα βοήθησε ο Θεός, γιατί ήταν πολύ τυχερά που βρισκόμασταν πολύ κοντά στο σημείο, καθώς και ο τομέας της δραστηριότητάς μας είναι τεράστιος. Φτάσαμε στο σημείο μέσα σε τρία με τέσσερα λεπτά στο σημείο» είπε ο κ. Ευαγγελίδης, που μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά το περιστατικό.

Ως προς την ενημέρωση που είχε για την υπόθεση, ανέφερε ότι η κλήση που δέχθηκαν ήταν για ενδοοικογενειακή βία και για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι Αρχές είναι πάντα προετοιμασμένες. «Η γυναίκα μας υπέδειξε το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν εγκλωβισμένοι ο άνδρας με τα παιδιά και ήταν μία παράξενη κατάσταση, καθώς μας ανέφερε ότι μέσα μύριζε και αέριο. Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αν μύριζε το καύσιμο ή κάτι άλλο και για αυτό το λόγο πλησιάσαμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να μυρίζει πιο έντονα η μυρωδιά του αερίου».

Εκεί βρήκαν τον άνδρα και τα παιδιά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, καθώς υπήρχε και άμεσος κίνδυνος έκρηξης. «Λάβαμε εντολές από το κέντρο να επέμβουμε και εκεί είναι που σπάσαμε το παρμπρίζ καθώς διαπιστώσαμε ότι ο άνδρας ήταν, πλέον, χωρίς τις αισθήσεις του. Υπήρχαν δύο αναπτήρες και αν ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του, όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα και για τις δικές μας ζωές. Δε λογάριασα το τι θα συμβεί, έδρασα αυτοβούλως και παρορμητικά γιατί όφειλα να το κάνω σαν άνθρωπος» συγκλονίζει ο Λάζαρος Ευαγγελίδης.

«Είμαστε στο νοσοκομείο ακόμα. Είναι πολύ καλά τα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον» λέει η μητέρα των διδύμων.

Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα των διδύμων

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εις βάρος του 62χρονου στη Θεσσαλονίκη που κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του σε αυτοκίνητο, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για: απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, οπλοφορία, σωματική βλάβη σε βάρος και εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024