Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Πώς σώθηκε ο απόστρατος και τα παιδιά του που κλειδώθηκαν στο ΙΧ

Θεσσαλονίκη: Πώς σώθηκε ο απόστρατος και τα παιδιά του που κλειδώθηκαν στο ΙΧ

«Παγώσαμε όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι», είπε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Για τις συνθήκες διάσωσης των δίδυμων παιδιών που είχαν κλειδωθεί με τον πατέρα τους στο αυτοκίνητό τους στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης μίλησε στο MEGA o Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί ζητήσαν ασυρματικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου και από το κέντρο επιχειρήσεων δόθηκε η αντίστοιχη άδεια.

Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «Παγώσαμε όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι».

Κατόπιν λίγο δευτερολέπτων της πρώτης ανησυχητικής διαβίβασης των αστυνομικών κατάφεραν τελικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου σώζοντας την ζωή και των τριών ανθρώπων.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και να παρασύρει μαζί του στον θάνατο και τα δίδυμα παιδιά του.

Ο πατέρας έπαιρνε τα ανήλικα παιδιά μία φορά την εβδομάδα, την Κυριακή. Όταν πήγε η μητέρα να παραλάβει τα παιδιά ήρθε αντιμέτωπη με το συμβάν και άμεσα επικοινώνησε με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Λαγκαδά έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν τα δύο παιδάκια αλλά και τον πατέρα τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αφ’ ότου ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους. Οι συγγενείς της 47χρονης μητέρας, ισχυρίζονται ότι εκείνος ήταν βίαιος και αυτή ήταν η αιτία του διαζυγίου τους.

Τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα υγραερίου μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση, και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος, με δύσπνοια, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024