Γκρεμισμένη παραμένει η γέφυρα στην Καβάλα σχεδόν 4,5 χρόνια μετά την κατάρρευσή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γέφυρα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασής της.
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018, όταν τμήμα γέφυρας του κεντρικότερου οδικού άξονα της Καβάλας κατέρρευσε, οδηγώντας στον εγκλωβισμό, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες, ενός επιβατικού οχήματος και ενός γερανοφόρου.
Η καταγγελία του δημάρχου Καβάλας
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος της πόλης, Θεόδωρος Μουριάδης επεσήμανε ότι λίγο πριν τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Εγνατίας Οδού για την αποκατάσταση της ζημιάς.
«Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησε πάρα πολύ. Έχουμε 4 χρόνια και κάποιους μήνες. Στην αρχή, είχαμε ένα γαϊτανάκι ποιανού είναι η γέφυρα, σε ποιον ανήκει, στον Δήμο ή στην περιφέρεια, αλλά τελικά ανήκει στην Περιφέρεια.
Έπρεπε να δούμε γιατί έπεσε η γέφυρα, να δούμε εάν θα μπορούσε να συντηρηθεί το υπάρχον τμήμα ή να γκρεμιστεί όλη και να γίνει μια καινούργια. […] Μεσολάβησαν πολλά και κυρίως ο κοροναϊός, με τη δικαιολογία ότι οι μελετητές δεν μπορούσαν να έρθουν και να μετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη, για να κάνουν τις έρευνες που απαιτούνταν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης.
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, αυτό που προκρίθηκε είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, να ενισχυθούν τα βάθρα και να φτιαχτεί μια νέα, εργασία που θα στοιχίσει γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα