Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ο μορφασμός της Μελόνι στο άκουσμα του Bella Ciao

Ιταλία: Ο μορφασμός της Μελόνι στο άκουσμα του Bella Ciao

Υπό τους ήχους του Bella Ciao υποδέχθηκαν αριστεροί συνδικαλιστές την πρωθυπουργό της Ιταλίας, που μίλησε στο συνέδριό τους - Η αντίδραση της Μελόνι είναι χαρακτηριστική.

Με το αντιφασιστικό τραγούδι Bella Ciao υποδέχθηκαν αριστεροί συνδικαλιστές την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέδριο συνδικάτων.

Συγκεκριμένα, η Μελόνι μιλούσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων, CGIL, CISL και UIL, όταν ορισμένοι συνδικαλιστές τραγούδησαν το διάσημο αντιφασιστικό τραγούδι Bella Ciao και, στη συνέχεια, αποχώρησαν από την αίθουσα με υψωμένες τις γροθιές τους.

Το Bella Ciao προέκυψε μέσα από τις κακουχίες των γυναικών εργατριών στα ορυζώνες στα τέλη του 19ου αιώνα και έγινε ο ύμνος του ιταλικού κινήματος αντίστασης από τους αντάρτες που αντιτάχθηκαν στον φασισμό στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έκτοτε, έχει γίνει ύμνος της ελευθερίας και της αντίστασης.

«Δεν ιδρώνει το αυτί μου»

Με ειρωνικούς μορφασμούς αντέδρασε η Ιταλίφα πρωθυπουργός και αρχηγός των ακροδεξιών «Αδελφών της Ιταλίας», ενώ στη συνέχεια είπε ότι δεν… ιδρώνει το αυτί της γιατί έχει συνηθίσει στις αποδοκιμασίες από τότε που ήταν 16 ετών!

Αυτό που δεν είπε, πάντως, είναι ότι στα εφηβικά της χρόνια ήταν μέλος νεοφασιστικής οργάνωσης και δήλωνε οπαδός του Μουσολίνι.

Σήμερα, συγκυβερνά με τους Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024