Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ο Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους πιλότους που έριξαν το αμερικανικό drone

Ρωσία: Ο Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους πιλότους που έριξαν το αμερικανικό drone

Το ρωσικό υπουργείο επανέλαβε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα, η οποία αμφισβητείται από την Ουάσιγκτον.

Τους πιλότους των Su-27, πρωταγωνιστές του «θερμού» επεισοδίου με το αμερικανικό drone, που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, παρασημοφόρησε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη στη Μαύρη Θάλασσα αφού αναχαιτίσθηκε από ρωσικά αεριωθούμενα.

Είναι η πρώτη απ’ ευθείας συμπλοκή ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που γίνεται γνωστή αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, πριν από ένα χρόνο.

Επιμένουν στην εκδοχή τους οι Ρώσοι

Στην ανακοίνωσή του για την παρασημοφόρηση, το υπουργείο επανέλαβε τη ρωσική εκδοχή για τα γεγονότα -η οποία αμφισβητείται από την Ουάσιγκτον-, σύμφωνα με την οποία τα ρωσικά αεροπλάνα δεν ήρθαν σε φυσική επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Ως αποτέλεσμα των απότομων ελιγμών, γύρω στις 9:30 π.μ. (ώρα Μόσχας) το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα MQ-9 άρχισε να ίπταται ανεξέλεγκτα και να χάνει ύψος και προσέκρουσε στην υδάτινη επιφάνεια», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μη επανδρωμένο αεροπλάνο πετούσε με τους αναμεταδότες του κλειστούς και παραβιάζοντας τους περιορισμούς στον εναέριο χώρο που έχει δημοσιοποιήσει η Ρωσία σε σχέση μ’ αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα πλησίασαν το αμερικανικό MQ-9 Reaper στη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά παρενόχλησαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το ράντισαν με καύσιμα στη διάρκεια μιας συμπλοκής που διήρκεσε 30-40 λεπτά, πριν ένα από αυτά προκαλέσει ζημιά στην προπέλα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους με αποτέλεσμα το τελευταίο να συντριβεί στη θάλασσα.

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα μονταρισμένα πλάνα 40 δευτερολέπτων, που δείχνουν το ρωσικό Su-27 να πλησιάζει το αμερικανικό drone, να ρίχνει καύσιμα κοντά του και στη συνέχεια εικόνες από τον κατεστραμμένο έλικα. Για τον γενικό επιτελάρχη των ΗΠΑ το περιστατικό αποδεικνύει την αυξανόμενα επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024